Την συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 2 Νοεμβρίου, σε συντονισμό με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, αποφάσισε η συνέλευση των ιατρών του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος και των Κέντρων Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που προκήρυξε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) στις 11 Οκτωβρίου.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να οργανωθούν τα επόμενα βήματα ενάντια στην διάλυση του νοσοκομείου Άρτας, που πλέον λειτουργεί επισφαλώς λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.
Εκτός των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, παρευρέθηκαν αντιπρόσωπος από το Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΝΓΕ, καθώς και αντιπροσωπεία από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
«Η συζήτηση ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αλλά και οι συνάδελφοι, καθώς οι ελλείψεις του σε ιατρικό προσωπικό οδηγούν σε υπερεφημέρευση και εξάντληση, αλλά και σε επισφαλείς εφημερίες. Οι μαζικές προσλήψεις είναι η άμεση διεκδίκηση για να μην οδηγηθεί το νοσοκομείο σε πλήρη διάλυση», αναφέρεται σε ανακοίνωση τύπου της ΕΙΝΗ.
Εκτός της συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 2 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε να υπάρξει προετοιμασία για κινητοποιήσεις και απεργίες τον επόμενο μήνα, καθώς και συμμετοχή στη σύσκεψη που θα οργανωθεί από το Εργατικό Κέντρο Άρτας για κινητοποίηση – συλλαλητήριο με τα υπόλοιπα σωματεία της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ