ΑΠΟ το νυν Χρήστο Τσιρογιάννη στον Χριστόφορο Σιαφάκα η σκυτάλη στον δημαρχιακό θώκο Δήμου Αρταίων, ο οποίος αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του από την 1η Ιανουαρίου 2024 και για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο ίδιος καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες μεταξύ των συνδημοτών μας, υποσχόμενος άλλο τρόπο διοίκησης, αλλαγές στους σχεδιασμούς για την πόλη και τα χωριά, συλλογική δράση, αποκέντρωση και όχι συγκεντρωτισμό εξουσίας και άλλα πολλά.
ΜΕ όσους υποστηρίζουν ότι τα ηνία θα κρατήσει ένα «φρέσκο» πρόσωπο θα μάς επιτρέψουν να διαφωνήσουμε διότι ο Χριστόφορος Σιαφάκας δεν προέρχεται από παρθενογέννεση.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ την αυτοδιοικητική του πορεία ταυτόχρονα με τον Χρήστο Τσιρογιάννη όντας εκλεγμένος σύμβουλός του, με τον απερχόμενο δήμαρχο να τού εμπιστεύεται τα καθήκοντα αντιδημάρχου για επτά χρόνια από τα εννιά δύο θητειών, με αρμοδιότητα τα οικονομικά για μια μακρά περίοδο, καθώς επίσης της παιδείας, πολιτισμού, πρόνοιας και κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος σχολικών επιτροπών.
ΤΟ γεγονός ότι κρατούσε το «συρτάρι» του Δήμου αποδεικνύει πως όχι μόνο ασκούσε αλλά και διαμόρφωνε πολιτική μέσω των εισηγήσεων προς τον πολιτικό του προϊστάμενο.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ δεν είναι «νέος» στον χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά «παλιός», νέος είναι μόνο στο ύπατο αξίωμα που τού εμπιστεύθηκαν οι Αρτινοί δημότες.
ΣΕ κάθε περίπτωση έχει δοκιμαστεί, και τώρα αναμένουμε να δοκιμαστεί από τη θέση του δημάρχου.
ΓΙΑΤΙ τα λέμε όλα αυτά;
ΤΑ λέμε διότι ο Χριστόφορος Σιαφάκας αναμένεται να κριθεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες άσκησης των καθηκόντων του, ακόμα δηλαδή και από τη στιγμή επιλογής προσώπων που θα τον πλαισιώσου για την χάραξη πολιτικής, τουτέστιν τούς άμεσους συνεργάτες του.
ΤΑ λέμε, επίσης, και για τον επιπλέον λόγο ότι οι Αρτινοί πολίτες θα δικαιολογήσουν μεν ένα στάδιο προσαρμογής, δεν θα επιδείξουν ωστόσο ανεκτικότητα σε καθυστερήσεις από τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία παραδίδονται από τη νυν Δημοτική Αρχή.
ΩΣ προς τούτο παράδειγμα αποτελεί το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) του οποίου μετά την ανάδειξη του αναδόχου, οι εργασίες θα συνεχιστούν επί της οδού Σκουφά, δηλονότι ακριβώς στην καρδιά της πόλης, προκαλώντας μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητα των πολιτών.
ΑΝ για το σημείο από την πλατεία Μονοπωλίου έως τον Άγιο Γεώργιο στο οποίο οι εργασίες για το Open Mall βρίσκονται σε εξέλιξη παρατηρήθηκαν έντονες διαμαρτυρίες, η επέκτασή τους επί της οδού Σκουφά αναμένεται να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας έτσι και η διαχείριση δεν είναι τέτοια που να διευκολύνει την κίνηση της αγοράς.
Η νέα Δημοτική Αρχή καλείται να επεξεργαστεί από τώρα το πλάνο ούτως ώστε να υπάρξουν το δυνατόν λιγότεροι κραδασμοί στην λειτουργικότητα της πόλης στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να γλιτώσει τις αντιδράσεις.
ΑΡΑ, με δυό λόγια, η βαθμολόγηση του έργου ξεκινά με το «καλημέρα» και επειδή από τον συνδυασμό «Άρτα υπεύθυνα Μαζί» δηλώνεται σ’ όλους τους τόνους ότι «δεν θα χαθεί ούτε μια ώρα» περιμένουμε να το δούμε και στην πράξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ