ΕΝ αρχή σας εφιστούμε την προσοχή διότι ο κορωνοϊός βγήκε… τσάρκα και ξαναχτυπά αδιακρίτως. Μάρτυρες φίλοι και γνωστοί και λοιποί συμπατριώτες που έχουν ήδη πέσει θύματα. Δεν είναι λίγοι γι’ αυτό μην το παίρνετε… αψήφιστα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, η 15η Οκτωβρίου που ορίζεται ως έναρξη συγκομιδής ακτινιδίων, υπό την προϋπόθεση ότι προσέλαβαν τα απαραίτητα Brix (σάκχαρα), παρήλθε, οπότε συνυπογράφουμε από την πλευρά μας την απαίτηση των παραγωγών για τιμές πάνω από 85 λεπτά το κιλό. Αν δούμε, όμως, ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εμπόρους υποχωρούν από τον στόχο που θέτουν δεν θα περάσει απαρατήρητο.

ΕΠΙ του θέματος αυτού τα ακούσαμε από κάποιους παραγωγούς διότι σε ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο μεταφέραμε την εκτίμηση – και πάντως όχι εμπόρων – ότι η τιμή φέτος θα κυμανθεί ανάμεσα σε 50 έως 70 λεπτά το κιλό. Στο σημερινό φύλλο μεταφέρουμε την δική τους εκτίμηση για πάνω από 85 λεπτά το κιλό. Αν πράγματι επικρατήσει θα είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε να πανηγυρίσουμε. Κι ας μας κατηγόρησαν ότι παίζουμε το παιγνίδι των εμπόρων.

ΛΟΙΠΟΝ, για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Ακούμε διάφορα ονόματα εμπόρων που έρχονται στην περιοχή για αγορά ακτινιδίων. Δεν γνωρίζουμε απολύτως κανέναν, κανέναν από δαύτους δεν κάναμε συνομιλητή. Για τον απλούστατο λόγο ότι είμαστε βαθιά πεπεισμένοι πως κοιτάνε το συμφέρον τους, αλλά και διότι αυτό που ψάχνουν πάντα είναι οι τρόποι για να λυμαίνονται τον ιδρώτα του αγρότη. Επομένως, μακριά από μας τέτοιοι… πυροβολισμοί. Αλλού αυτά…
ΟΥΤΕ μια, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά χίλιες δεκατρείς φορές έχουμε κάνει λόγο για δημιουργία καρτέλ των εμπόρων με σκοπό να εκβιάζουν τους παραγωγούς για συρρίκνωση των τιμών. Μέχρι και τον χώρο που συνευρίσκονται ξέρουμε. Ως εκ τούτου αντί ορισμένοι παραγωγοί ακτινιδίων να στοχοποιούν εμάς, ας σπεύσουν να δημιουργήσουν όλοι μαζί την δική τους γραμμή άμυνας ώστε να αποφύγουν την άτακτη υποχώρηση.

ΣΕ κάθε περίπτωση εδώ είμαστε για να τα λέμε…

ΥΠΑΡΧΕΙ και ένα τρίτο, επίσης σημαντικό. Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου δόθηκε – επιτέλους – μετά από πέντε χρόνια φαγούρας στην κυκλοφορία η αποκαλούμενη «παράκαμψη Αθαμανίου». Καλή κυκλοφοριακή λευτεριά και προπαντός αναίμακτη. Ευχαριστούμε τον φίλο Κώστα Μπασούκα, καθηγητή Δερματολογίας, για το καλό νέο.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ να μην χρειαστούν άλλα τόσα και παραπάνω για το δρόμο Αθαμάνιο – Θεοδώριανα που δημοπρατήθηκε Αύγουστο του 2018 (επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η παράκαμψη Αθαμανίου). Η σύμβαση υπογράφηκε Ιούνιο του 2019, εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος αλλά έως τώρα έγιναν πάνω από έξι διακοπές εργασιών. Ενώ αρχικά ήταν να παραδοθεί στις 3 Ιουνίου 2021 πήρε παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2023 χωρίς να εκπληρώνεται η υποχρέωση. Πάλι μετ’ εμποδίων οι κτηνοτρόφοι από τα ορεινά στα χειμαδιά!

ΚΑΙ με την ευκαιρία… με εκείνο το ψυχαγωγικό πάρκο ορεινών δραστηριοτήτων στη θέση «Σταυρός» Θεοδωριάνων τι γίνεται; Ήταν Ιούλιος του 2020 όταν εν μέσω πανηγυρικού κλίματος στο υπουργείο Υποδομών ο τότε υπουργός Κώστας Καραμανλής, ναι αυτός που για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη δήλωνε μια βδομάδα πριν το μεγάλο κακό «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών», είχε υπογράψει την προγραμματική σύμβαση. Κάτι περισσότερο από τρία χρόνια μετά ξεχάστηκε στα συρτάρια; Φαίνεται πως κρίθηκε κι αυτό, που θάλεγε και ο Κομουτσάκος, με το «μπλε» του χάρτη παντού!

ΤΙ σού είναι αλήθεια κι αυτό που αποκαλούμε κοινή γνώμη! Και εδώ στην Άρτα βέβαια. Στην Άρτα όπου σύμφωνα με τα όσα ακούμε από πολλούς η μεγάλη… έγνοια τους είναι τι θα κάνει ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης. Θα παραμείνει επικεφαλής στα έδρανα της αντιπολίτευσης; Θα γίνει γενικός γραμματέας στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δίπλα στο φίλο του πρώην δήμαρχο Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου; Θα επιστρέψει στην εργασία του; Θα θελήσει να είναι υποψήφιος βουλευτής; Μήπως αντί γι’ αυτό το ενδιαφέρον θα ήταν προτιμότερο η κοινή γνώμη να εστιαστεί στο μέλλον του Δήμου Αρταίων με δήμαρχο τον Χριστόφορο Σιαφάκα;

ΤΟΝ Χριστόφορο Σιαφάκα και ποιους επί παραδείγματι θα επιλέξει ως άμεσους συνεργάτες του. Ποιός θα είναι ο γενικός γραμματέας του Δήμου, ο Γιώργος Μπαλάγκας ίσως; Ποιός θα πλαισιώσει το γραφείο Τύπου, την γραμματειακή υποστήριξη και ποιοι θα είναι οι μετακλητοί του σύμβουλοι; Όπως επίσης ερώτημα παραμένει ο ορισμός αντιδημάρχων, αλλά και το όνομα που θα υποδείξει για πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου. Τί θα κάνει ο Χρήστος Τσιρογιάννης είναι καθαρά προσωπική του επιλογή, οι δημοτικές υποθέσεις είναι αυτές που θάπρεπε να απασχολούν περισσότερο την τοπική κοινή γνώμη, διότι την αφορούν άμεσα. Επομένως, πάρτε το αλλιώς..

ΕΝΑ άλλο εξίσου σοβαρό ερώτημα είναι εξάλλου ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει ο Χριστόφορος Σιαφάκας στην περίπτωση που η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή επανέλθει με νέα αίτηση για εγκατάσταση πλωτών φωτοβολταϊκών στη λίμνη Πουρναρίου. Είναι θέμα που καθόλου δεν το άγγιξε κατά την προεκλογική περίοδο. Νομίζουμε ότι χρήζει απαντήσεως γιατί πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται…

ΕΝ τω μεταξύ από κανέναν εκ των τεσσάρων εκλεγμένων δημάρχων δεν λάβαμε κάποια ανακοίνωση που να ευχαριστούν έστω τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους να τους εκπροσωπήσουν τα πέντε επόμενα χρόνια. Όταν εκδίδεται μια ανακοίνωση Τύπου πάει συνήθως παντού, επομένως τουλάχιστον στον έντυπο Τύπο δεν είδαμε κάτι σχετικό, προκαλώντας μας εντύπωση. Δεν ξέρουμε αν το έκαναν μέσω facebook, να γνωρίζουν όμως ότι δεν ψάχνουν όλοι τα facebook. Επιμένουν στον παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας και επειδή δεν έπεσε και σ’ αυτούς κάτι στην αντίληψη σπεύδουν να κάνουν τις σχετικές παρατηρήσεις. Οι ερμηνείες δικές σας για να μην βρεθούμε πάλι εμείς σε ρόλο του κακού.

ΝΑ εκδίδουν πάντως ανακοινώσεις οι ηττηθέντες κι όχι οι νικητές είναι από τα παράδοξα.

ΟΥΤΕ, επίσης, από τον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη λάβαμε ανακοίνωση μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων που τον κατέστησαν για μια ακόμα φορά παντοδύναμο στην Ήπειρο. «Ανφέαρ» που θάλεγαν και οι αγγλομαθείς.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ