ΕΚΕΙΝΟΣ που πραγματικά σάρωσε στο χωριό του στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Νικ. Σκουφά είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Κώστας Παπασιώζος.
Γεννημένος στο Νεοχώρι και μόνιμος κάτοικος του χωριού, στα πέντε εκλογικά τμήματα έλαβε 1.057 ψήφους έναντι 218 ψήφων της απελθούσης δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση. Είναι αγαπητός μεταξύ των συγχωριανών του, οι οποίοι το αποδεικνύουν εμπράκτως και δια της ψήφου σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Και σ’ αυτή την 8ης Οκτωβρίου ακόμα περισσότερο. Ως εκ τούτου άκυρη η λαϊκή παροιμία που λέει ότι «κανείς δεν άγιασε στον τόπο του».
Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε ότι το ίδιο ισχύει και για την δήμαρχο Νικ. Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, καθότι στο χωριό της Πέτα βρέθηκε εννιά ψήφους πίσω από τον Κώστα Παπασιώζο. Στα τέσσερα εκλογικά τμήματα έλαβε 538 ψήφους με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να φτάνει στους 547 ψήφους. Αντιθέτως, η Ροζίνα Βαβέτση πήγε κάπως καλύτερα στα δύο εκλογικά τμήματα του Αγίου Δημητρίου Πέτα λαμβάνοντας 380 ψήφους έναντι 283 ψήφων του Κ. Παπασιώζου. Διαφορά υπέρ της 97 ψήφοι.
Αν το δούμε με τη ματιά της χωροταξίας του Δήμου η πεδιάδα κυριάρχησε σχεδόν απολύτως, ενώ παράλληλα μπήκε και σε κάποια… χωράφια των ημιορεινών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ