Μετά από δημόσια διαβούλευση με πολίτες και φορείς και μετά την στοχευμένη πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, ήρθε η ώρα της έγκρισης του Συμβουλίου για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Άρτας.
«Το στρατηγικό σχέδιο που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή και ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο – τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου – περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη της πόλης. Ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζουν η ανάδειξη των θησαυρών της Άρτας, η δημιουργία πολιτιστικής διαδρομής, οι νέες αναπλάσεις πλατειών, η ψηφιοποίηση του Πολιτιστικού και Ιστορικού αποθέματος, η ανάδειξη των μνημείων σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, η μετατροπή του Παραποτάμιου Πάρκου σε πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και άλλα».
Για την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε: «Έγινε ένα ακόμα βήμα για όσα χρειάζεται η Άρτα. Εμείς ως εγγυητές της χρηματοδότησης αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα 25,5 εκατ. ευρώ, που εξασφαλίσαμε από το ΠΕΠ Ηπείρου».
Στο Σχέδιο περιλαμβάνονται: Πολιτιστική Διαδρομή σύνδεσης Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων στην πόλη της Άρτας. Ανάπλαση πλατειών Σκουφά και Κιλκίς και συνοδά έργα. Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων. Βελτίωση προσβασιμότητας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Ολοκληρωμένη παρέμβαση στην υποδομή φωτεινών σηματοδοτών και επείγουσες εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας επί της εθνικής οδού εντός της πόλης της Άρτας. Αποκατάσταση βυζαντινού μνημείου Παρηγορήτισσας. Διαμόρφωση χώρων παρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Δράσεις ανάδειξης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Άρτας. Ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Εκσυγχρονισμός δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά led. Κέντρο επιχειρηματικότητας και απασχόλησης και ενίσχυση επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού. Αντιπυρική προστασία στο λόφο Περάνθης. Έργο εφαρμογής σχεδίου αστικής κινητικότητας. Παιδική χαρά και παιδική χαρά ΑμεΑ στο Τρίγωνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ