Συνεχίζεται και εντείνεται ακόμα περισσότερο η προβολή των προϊόντων αλιείας του Αμβρακικού κόλπου μέσω του προγράμματος «αλιΑμβρα», που υλοποιεί το Επιμελητήριο Άρτας, ύστερα και από την διοργάνωση ενός μεγάλου τριήμερου γαστρονομικού φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στις πλατείες Σκουφά, Αγίου Δημητρίου και Ζέρβα, καλύπτοντας έτσι όλη την έκταση της πόλης.
Το πρόγραμμα που αφορά στην «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας», από τον περασμένο Μάιο έχει διατρέξει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του, με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία σε μια σει- ρά από δράσεις που αγκαλιάστηκαν από το ευρύ κοινό.
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τέσσερις εκθέσεις γευσιγνωσίας σε Κορωνησία, Βίγλα, Κομμένο και Νεοχώρι, ενώ προγραμματίζονται έως τον Οκτώβριο ακόμα δύο σε Ψαθοτόπι και Ανέζα. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί δύο ημερίδες σε μαθητές γυμνασίων και μια αντίστοιχη σε φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη στους Κωστακιούς Άρτας, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο σε μαθητές και μια ακόμα με αποδέκτες φοιτητές τον Οκτώβριο.
Μέρος των δράσεων του προγράμματος αποτελούν και τα σεμινάρια κατάρτισης προς τα μέλη των Αλιευτικών Συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σχετικά με θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος, ορθών πρακτικών αλιείας, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα που φέρνει στο προσκήνιο τον τομέα της αλιείας, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την επιχειρηματική δράση, τον πολιτισμό και την φυσική διατροφή με την τουριστική προβολή και την υγεία.
Τα οφέλη είναι πολλαπλά για το νομό, ξεκινώντας από την στήριξη και την εκπαίδευση προς τους επαγγελματίες του κλάδου της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, ώστε να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού που έχουν δημιουργηθεί. Επεκτείνονται, επίσης, στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τόσο στη μεταποίηση όσο και στην χονδρική και λιανική πώληση αλιευμάτων, προσφέροντας προστιθέμενη αξία και συμβάλλοντας σε τοπικό επίπεδο στον δυναμικό και ευέλικτο τομέα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Επιπροσθέτως, ωφελούνται και οι εμπλεκόμενοι ενδιάμεσοι επιχειρηματίες της αλυσίδας ανεφοδιασμού, προωθώντας την καινοτομία σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.
Την ίδια στιγμή, όμως, σημαντικότατα είναι τα οφέλη προς όλους τους καταναλωτές που γνωρίζουν τα εξαιρετικής γεύσης, ποιότητας και θρεπτικής αξίας αλιεύματα της περιοχής και μάλιστα απευθείας… «από τον Αμβρακικό στο πιάτο τους!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ