Τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κοιλάδας του Αχελώου, σύμφωνα με ανάρτηση του Αντώνη Κοσσυβάκη στο διαδίκτυο, στηρίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Τον αντιπρόεδρο ο Αντώνης Κοσσυβάκης συνάντησε στο γραφείο του στο Στρασβούργο ζητώντας την στήριξή του για την ένταξη της Κοιλάδας Αχελώου στις «Κοιλάδες Καινοτομίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ανάπτυξης της περιοχή μας.
Μετά την συνάντηση αυτή ο κ. Κοσσυβάκης αναφερόμενος στις «Κοιλάδες Καινοτομίας», ανέφερε ότι αποσκοπούν στην προώθηση των ευρωπαϊκών οικοσυστημάτων καινοτομίας και στην καλύτερη σύνδεση των φορέων καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ άλλων σε Περιφέρειες που υστερούν, με συγχρηματοδότηση τόσο από το πρόγραμμα «Horizon Europe» όσο και από την πολιτική συνοχής. Η ένταξη αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας. Είναι ο στόχος και το όραμα για την Κοιλάδα Αχελώου του 2050.
Με την ευκαιρία της συνάντησης ενημέρωσε τον κ. Σχοινά για το προβλήματα αλλά και για τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, ζητώντας επίσης την βοήθειά του στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να χαρακτηριστεί η Κοιλάδα Αχελώου Προστατευόμενο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.
«Τον ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη στήριξή του και περιμένουμε να τον φιλοξενήσουμε σύντομα στην περιοχή αφού απεδέχθη την πρόσκλησή μας», δηλώνει ο Αντώνης Κοσσυβάκης, στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταγόμενος από τη Μεγαλόχαρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ