Αμφιβολίες το μυαλό μου βασανίζουνε πολλές, Αμφιβολίες τρελές.
Ένα ζευγάρι τρώει σε ένα μοντέρνο, κυριλέ εστιατόριο. Ξαφνικά μία πανέμορφη ξανθιά πέφτει πάνω στο σύζυγο και αρχίζει να τον φιλάει, να τον χαϊδεύει και να τον αποκαλεί «τζουτζούκο μου», «μωράκι μου» και άλλα παρόμοια. Μόλις η πιτσιρίκα φεύγει, η εμβρόντητη σύζυγος αγριεμένη φωνάζει: -Άτιμε προδότη, βρωμιάρη, τι έκανες μπροστά στα μάτια μου; Ποια ήταν αυτή; – Η γκόμενά μου, απαντάει εκείνος με απόλυτη ηρεμία. -Εγώ που σου ‘δωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου; Με κατέστρεψες! Συνεχίζει να φωνάζει εκείνη. -Γυναίκα σε παρακαλώ ησύχασε, της λέει εκείνος με την ίδια ηρεμία. Μπορώ να σου κάνω μία ερώτηση; Τα ρούχα που φοράς, ποιος τ’ αγόρασε; – Εσύ, απαντά εκείνη. – Τα κοσμήματα που φοράς, ποιος τ’ αγόρασε; – Εσύ. – Το σπίτι που μένεις, ποιος τ’ αγόρασε; – Εσύ. – Το αυτοκίνητο που οδηγείς, ποιος τ’ αγόρασε; – Εσύ. – Άρα τι κάνω όλη την ημέρα; Δουλεύω σαν το σκυλί για να έχεις εσύ τα πάντα. Έχω κι εγώ ένα γκομενάκι, που γουστάρω. Αν δεν σ’ αρέσει σήκω και φύγε.
Η κύρια το ξανασκέφτεται, βάζει μπροστά το συμφέρον της, καταπίνει την πληγωμένη περηφάνια της και το βουλώνει. Συνεχίζουν να τρώνε αμίλητοι ώσπου κάποια στιγμή η σύζυγος σχολιάζει: -Καλέ, εκείνος εκεί κάτω, ο Παπατρέχας ο βιομήχανος δεν είναι; -Μμμ, ναι, αυτός είναι. – Κι αυτή μαζί του ποια είναι; Η κόρη του; Γιατί σίγουρα η γυναίκα του δεν είναι! – Η ερωμένη του είναι! Έχεις κάποιο πρόβλημα μήπως; -Πφφφ!… όχι καλέ. Τι πρόβλημα να έχω; Η δικιά μας η γκόμενα είναι καλύτερη!
Αυτό ακριβώς το ανέκδοτο μου έρχεται στο μυαλό μου καθημερινά τον τελευταίο καιρό. Με μια μικρή – ελάχιστη παραλλαγή. Στο τέλος το ανέκδοτο τελειώνει: «Πφφφ!… όχι καλέ. Τι πρόβλημα να έχω; Ο δικός μας ο δήμαρχος είναι καλύτερος!». Γιατί όλοι οι «απατημένοι» ψηφοφόροι το ξανασκέφτονται, βάζουν μπροστά κάτι που νομίζουν ότι είναι το προσωπικό τους συμφέρον, καταπίνουν την πληγωμένη περηφάνια τους και το βουλώνουν. Έτσι ακριβώς και στη μικρή μας πόλη.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος χτίζουν «σχέσεις» και «αυλές» με δημοτικό χρήμα, μέσα από την διαδικασία των απευθείας αναθέσεων. Όπως αποδείχτηκε η απευθείας ανάθεση είναι το δημοφιλέστερο άθλημα, ξεπερνώντας ακόμα και το ποδόσφαιρο. Το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022 υπογράφηκαν συνολικά 95.910 συμβάσεις. Από αυτές, με τη διαδικασία της «απευθείας ανάθεσης» υπογράφηκαν 66.219 συμβάσεις, ποσοστό 69%!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν δύο χρόνια με το νόμο 4782/2021, το ποσό των απευθείας αναθέσεων αυξήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση, από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ (προ ΦΠΑ), δίνοντας έτσι το σύνθημα για περαιτέρω γενίκευση του φαινομένου.
Αυτό ακριβώς το μονοπάτι ακολουθεί δυστυχώς και ο δικός μας Δήμος, χρόνια τώρα. Μόνο που είμαστε πολύ πιο μπροστά σε εξέλιξη, ακόμα και από την κυβέρνηση. Γιατί στον δικό μας Δήμο, εκτός από απευθείας αναθέσεις, οι οποίες στο κάτω – κάτω προβλέπονται από τον νόμο, έχουμε εφεύρει και τις προφορικές αναθέσεις. Κι αν δεν με πιστεύετε σας αντιγράφω από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας, η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια με ΑΔΑ: 6ΞΙΒΩΨΑ-Ξ1Λ: «Ο Ε.Κ. πραγματοποίησε ηλεκτρολογικές εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο Τ9 Κωστακιών για λογαριασμό του Δήμου Αρταίων και αγόρασε τα απαραίτητα υλικά, κατόπιν προφορικής ανάθεσης από τον τότε Γενικό Γραμμα- τέα του Δήμου Κωνσταντίνο Ζέρβα. Το κόστος των εργασιών που πραγματοποίησε και των υλικών που αγόρασε ανήλθε στο συνολικό ποσό των 19.828,05 ευρώ. Δεδομένου ότι οι εργασίες αυτές όντως πραγματοποιήθηκαν, όπως προκύπτει και από την από 17-06-2023 Υπεύθυνη Δήλωση του κ. Ζέρβα, ο Δήμος όντως οφείλει το ποσό αυτό λόγω άκυρης σύμβασης που συνάφθηκε μεταξύ των με-ρών».
Και δεν είναι η μόνη προφορική ανάθεση. Υπάρχουν πολλές άλλες. Γι’ αυτό αν είσαι από αυτούς που βαρέθηκαν να σου κλέβουν τα χρήματα, τα όνειρα, τη ζωή σου, πρέπει να δώσεις εσύ τη λύση στις 8 Οκτώβρη. Μαυρίζοντας όσους διοίκησαν με τέτοιο τρόπο εννιά χρόνια τώρα, είτε ως δήμαρχοι είτε ως αντιδήμαρχοι (γιατί όλοι μαζί τα αποφασίζουν και τα υπογράφουν) και τολμώντας να ψηφίσεις κάποιον άλλο συνδυασμό. Διαφορετικά, αν αποφασίσεις να σιωπήσεις, καταπίνοντας την πληγωμένη περηφάνια σου, για άλλη μια φορά, το μόνο που σου μένει χωρίς Αμφιβολίες πολλές, χωρίς Αμφιβολίες τρελές είναι να λες κι εσύ: «Η δικιά μας η γκόμενα είναι καλύτερη!».
Αθώος, λόγω Αμφιβολιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ