Πόλο έλξης και θέμα συζήτησης εντός και εκτός ορίων του νομού αποτέλεσε το τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο του έργου «αλιΑμβρα».
Σε κάθε μια από τις πλατείες της πόλης όπου και εκτυλίχθηκε, το φεστιβάλ μετατράπηκε σε μια γιορτή με τα αλιεύματα του Αμβρακικού να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, ενώ η παρουσία διακεκριμένων food bloggers που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γαστρονομίας, διεύρυνε ακόμα περισσότερο την προβολή τους και έκανε γνωστή την διοργάνωση εκτός των τειχών μέσω του διαδικτύου.
Εν προκειμένω το φεστιβάλ, ενταγμένο στις δράσεις του προγράμματος για την «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας», που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 21, Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις πλατείες Σκουφά, Αγίου Δημητρίου και Ζέρβα, αντίστοιχα.
Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους η διακεκριμένη food blogger και παρουσιάστρια Ελένη Ψυχούλη και η διάσημη food blogger και διευθύντρια περιοδικών γαστρονομίας Ιωάννα Σταμούλου, οι οποίες μαγείρεψαν με πρώτη ύλη τα φρέσκα αλιεύματα του Αμβρακικού κόλπου και επικοινώνησαν την εκδήλωση.
Και οι δυο εκφράστηκαν με τα πιο θερμά λόγια για τη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων αυτών, υπογραμμίζοντας πως τέτοια προϊόντα είναι περιζήτητα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου ενώ παράλληλα έκαναν λόγο για την δυνατότητα εξωστρέφειας που παρέχεται στα αλιεύματα του Αμβρακικού ακριβώς λόγω της ποιότητας και της ιδιαίτερης γεύσης τους.
Στο τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτριος Χουλιάρας, ο β’ αντιπρόεδρος Βασίλειος Μαγκούτης, ο οικονομικός επόπτης Δημήτριος Τρομπούκης, η γραμματέας Γεωργία Κωστούλα, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Κωνσταντίνος Βούλγαρης, ο υπεύθυνος τουρισμού Δημήτριος Κοσσυβάκης, το μέλος του ΔΣ Απόστολος Κεφάλας, υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε με συναυλία του Μουσικού Σχολείου το οποίο μάγεψε το κοινό, καθώς και την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Άρτας.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μια σειρά από πιάτα που παρασκευάστηκαν ειδικά για το φεστιβάλ, όπως ριζότο κουνουπίδι με χέλι καπνιστό, σαρδέλα τηγανητή, ψαροκροκέτες με κέφαλο, σεβίτσε τσιπούρας με τουρσί φινόκιο και κρέμα λεμονιού, καθώς επίσης μια σειρά από καπνιστά αλιεύματα της εταιρείας Poseidon luxury seafood.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ