«Με τη νέα σχολική χρονιά μαθητές του δημοτικού Χαλκιάδων, βρήκαν το σχολείο τους ενεργειακά αναβαθμισμένο και τον αύλειο χώρο ανανεωμένο, καθώς οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποίησε η Δημοτική αρχή ολοκληρώθηκαν μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου.
Στην ίδια ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Αρταίων, προστίθεται: «Οι εργασίες περιλάμβαναν παρεμβάσεις στεγάνωσης και θερμομόνωσης, αντικατάστασης των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες), αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογίας LED, και νέο ελαστοσυνθετικό τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου. Το έργο που άρχισε να υλοποιείται λίγο μετά τη λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τα σχολεία μας υποδεχθούν ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».
Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το σχολείο και όπως ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του και διαπίστωσε ο ίδιος, οι εργασίες προχώρησαν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. «Πρόκειται – δήλωσε – για σημαντικές παρεμβάσεις που από τον φετινό χειμώνα θα φανούν τα σημαντικά αποτελέσματα με την μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και φυσικά θα αλλάξει προς το καλύτερο τις συνθήκες της σχολικής διαβίωσης μαθητών και εκπαιδευτικών. Παράλληλα, είναι έργο που έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα, μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα, εξοικονομώντας πόρους τους οποίους θα διαθέσουμε προς άλλες δράσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα. Ήδη δουλεύουμε τις μελέτες προς χρηματοδότηση για έργα ενεργειακής αναβάθμισης και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ