ΕΙΝΑΙ παρήγορο για ένα Δήμο όταν ενόψει εκλογών υποψήφιοι σύμβουλοι συνδυασμών διατυπώνουν δημοσίως τις θέσεις και τις προτάσεις τους γιατί ναι μεν υπάρχει το συνολικό πρόγραμμα, όμως οι πολίτες τούς θέτουν όλους υπό την κρίση τους όταν έρχεται η στιγμή της τελικής προτίμησης δια της ψήφου.
Ένας απ’ αυτούς τους υποψηφίους συμβούλους, λοιπόν, είναι κα ο Αλέξανδρος (Αλέκος) Γιώτης, πρώην προϊστάμενος ΕΛΤΑ Άρτας, ο οποίος διαθέτει προτάσεις που τις εκφράζει δημοσίως ως «προϊόν» αναγκαιότητας. Κι επειδή απευθύνεται σε ανοιχτά ακροατήρια ζητώντας να τον εμπιστευθούν δια του σταυρού προτίμησης, δεν καταθέτει απλά μια υποψηφιότητα. Την συνοδεύει με συγκεκριμένη ατζέντα ώστε να συναντήσει ευήκοα ώτα με σκοπό να αξιολογηθεί και ως εκ τούτου να αξιοποιηθεί.
Σταχυολογούμε τέσσερις από τις πολλές προτάσεις που τις βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρουσες: Πρώτον, μεταφορά τμήματος της ήδη κορεσμένης πόλης με επέκταση του πολεοδομικού σχεδίου σε νέο χώρο. Δεύτερον, να ελευθερωθούν κοινόχρηστοι χώροι με οικειοθελή μεταφορά σε τράπεζα γης που θα δημιουργήσουμε. Τρίτον, αναβάθμιση Άνω Πόλης και Σκοπευτηρίου με σειρά παρεμβάσεων με σκοπό την επίτευξη ισόρροπης ανάπτυξης εντός του Δήμου. Τέταρτον, να καταβληθεί προσπάθεια για την εξεύρεση κοινόχρηστων χώρων προς αξιοποίηση με βάση τις ανάγκες κάθε γειτονιάς.
Μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου, αν φυσικά θέλουμε ως κοινωνία να πορευόμαστε με το βλέμμα στο μέλλον. Ο Αλέκος Γιώτης πάντως αυτό κάνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ