ΜΟΛΙΣ ο Γιώργος Σιλιόγκας αποφάσισε να μετακομίσει αυτοδιοικητικά από τον Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων στον Δήμο Αρταίων ακούσαμε πολλούς να λένε ότι «μάς λύθηκαν τα χέρια γιατί θα έχουμε πλέον να ψηφίσουμε τον γιατρό μας…».
Ο γνωστός και διακεκριμένος γιατρός – καρδιολόγος έλαβε την απόφαση να «πολιτευθεί» στον μητροπολιτικό Δήμο Αρταίων και πράγματι επρόκειτο για είδηση που χαροποίησε τους δημότες της πόλης και των χωριών καθώς τον θεωρούν όλοι δικό τους άνθρωπο αλλά και επιστήμονα, που αχρειάστος νάναι, γνωρίζουν καλά ότι στην πιθανότητα να βρεθούν στα δύσκολα θα συντρέξει, θα βοηθήσει, θα κινητοποιηθεί για την αποκατάσταση της υγείας τους.
Όμως ο Γιώργος Σιλιόγκας εκτός από τα δύσκολα είναι κοντά και στις χαρές. Κι όταν όλοι τις ψάχνουν ο ίδιος τις δημιουργεί. Γιατί τί άλλο από χαρά μπορεί να εκληφθεί η πρόσφατη πρωτοβουλία του για το συμπόσιο, όπως το χαρακτήρισε ο φίλος από καρδιάς και πολύτιμος συνεργάτης μας Δημήτρης Ντάλας, στην Κάτω Καλεντίνη, τον Αύγουστο, στο οποίο προσκλήθηκαν φίλοι, γνωστοί και συμπατριώτες Τζουμερκιώτες. Έγραφε γι’ αυτό το συμπόσιο «σε όσους «φυλάττουν Θερμοπύλες» γύρω από τη λίμνη Πουρναρίου» για το αντάμωμα πολλών, ο Δημήτρης: «Αυτές οι επικοινωνίες είναι βαθύς πολιτισμός που πρέπει να συνταγογραφείται ως θεραπευτικό μέσο για όλους μας. Κι εσύ, Γιώργο, από συνταγές… άλλο καλό!».
Πίσω απ’ αυτή την πρωτοβουλία, λοιπόν, βρέθηκε ο Γιώργος Σιλιόγκας που πέραν των άλλων αποκαλύπτει και τον κώδικα αξιών του. Το θεώρησε χρέος τιμής προς τους συντοπίτες του που όντως «φυλάττουν Θερμοπύλες», φέρνοντάς τους όλους πολύ κοντά. Πρόσφερε συγκινήσεις, πρόσφερε αγάπη, ανέβασε το ηθικό, έδειξε σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, στέλνοντας παράλληλα ατύπως το μήνυμα ότι ενωμένοι μπο- ρούμε να πετύχουμε περισσότερα. Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στον Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων αυτή τη φορά, επομένως ουδεμία ιδιοτέλεια υποκρύπτεται πίσω από την συνύπαρξη των κοινοτήτων που όπως λέει κι ο τραγουδιστής «φτιάχνουν άλλους γαλαξίες…».
Αυτό που συμπεραίνεται είναι πως η «ιδιοτέλεια» αποτελεί ξένη λέξη προς τον γιατρό και ως εκ τούτου η υποψηφιότητά του για δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αρταίων με τον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία» του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, φέρνει γνήσια τα χαρακτη- ριστικά της συμβολής του για Δήμο Αρταίων αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών του.
Όταν ένας γιατρός της εμβέλειας του Γιώργου Σιλιόγκα με αμέτρητες ώρες δίπλα στον ασθενή βρίσκει χρόνο για δυναμική παρουσία ενασχόλησης με τις απαιτητικές ανάγκες ενός Δήμου σαν της Άρτας, αν μη τι άλλο φανερώνει την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί ούτως ώστε να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος. Κι απ’ ότι συζητήσαμε μαζί του έχει τις… συνταγές του να συνδράμει αποτελεσματικά.
Ο γιατρός της καρδιάς μας είναι εδώ και την δική σας δύναμη είναι πανέτοιμος να την μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο… ΒΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ