Σε πέντε ανέρχονται οι μελέτες που εκπονούνται για την Άρτα, των οποίων η παρουσίαση έγινε από τους μελετητές την περασμένη Πέμπτη στην αίθουσα του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» παρουσία του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του αντιπεριφερειάρχηΒασίλη Ψαθά, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Φώτιου Φώτη και των περιφερειακών συμβούλων Ιωάννη Κατέρη, Αναστασίας Σίμου -Τάσιου, Κωνσταντίνου Πατήλα.
Πρόκειται για τις μελέτες των έργων: 1. Αποκατάσταση του Βυζαντινού Μνημείου του Ι.Ν. Παρηγορήτισσας. 2. Κατασκευή νέας γέφυρας στον Άραχθο, παράλληλα με την ήδη υφιστάμενη γέφυρα (Ιστορικό Γεφύρι Άρτας). 3. Κατασκευή κόμβων επί του επαρχιακού οδικού δικτύου σε τέσσερα σημεία, ήτοι: Διασταύρωση προς Γαβριά, διασταύρωση προς Πανεπιστήμιο, διασταύρωση προς Άγιο Σπυρίδωνα, διασταύρωση προς Ανέζα. 4. Κατασκευή κόμβου επί της εθνικής οδού Άρτας – Τρικάλων στην είσοδο του Πέτα. 5. Κατασκευή παραρεμάτιας οδού και αντίστοιχου κόμβου στο ρέμα Μπούση.
Στην ίδια εκδήλωση έγινε επίσης παρουσίαση του σχεδιασμού για την κατασκευή κόμβων στο εθνικό οδικό δίκτυο, από το στρατόπεδο Παπακώστα έως τα όρια με το νομό Αιτωλοακαρνανίας, ήτοι: Κόμβος στη διασταύρωση προς Αμφιθέα. Κόμβος στη διασταύρωση προς Λιμίνη. Κόμβος στη διασταύρωση προς Κόπραινα – Συκιές. Κόμβος στη διασταύρωση προς Κομπότι.
Πρόκειται – όπως επισημάνθηκε – για έργα που έχουν ωριμάσει μελετητικά αλλάζοντας την εικόνα του οδικού δικτύου και αυξάνουν ταυτόχρονα την ασφάλεια τόσο των εποχούμενων όσο και των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.
Η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Άρτας σχεδιάζει και υλοποιεί συνεχώς οδικά έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας και διευκολύνουν την πρόσβαση στους επισκέπτες. Η ΠΕ Άρτας στο σύνολό της έχει βγει από την απομόνωση χάρη στις καίριες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και το έργο αυτό θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ