«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το έργο μας και να σας κάνουμε κοινωνούς για όσα έχουμε προγραμματίσει», τόνισε από την Άρτα ο Αλέξανδρος Καχριμάνης οποίος βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη για να εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο, κάνοντας παράλληλα την παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων.
Αναφερόμενος επιγραμματικά στο πρόγραμμα των έργων του νομού, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών που ολοκληρώνονται, στις βελτιώσεις του οδικού δικτύου και την κατασκευή νέων οδικών κόμβων, στα εκτεταμένα έργα εκσυγχρονισμού των ΤΟΕΒ, την συντήρηση και ανάδειξη πολιτιστικών μνημείων (Μονή Σέλτσου, Ιερός Ναός Παρηγορήτριας – για την οποία εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε η μελέτη – το Ιμαρέτ που ήδη έχει ανάδοχο), την κατασκευή της Μονάδας Κομποστοποίησης και άλλα.
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν για αντιπλημμυρική προστασία, με καθαρισμούς ρεμάτων από φερτά υλικά, αλλά και τη μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ρέμα Μπούση, ενώ υπογράμμισε και το τεράστιο κόστος που επωμίστηκε η Περιφέρεια για τις αποκαταστάσεις ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Τόνισε, εξάλλου, την συμβολή της Περιφέρειας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων της Άρτας, μέσω της συμμετοχής της Περιφέρειας σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, στην στήριξη των επιχειρήσεων την περίοδο του κορωνοίού, στην ενίσχυση με εξοπλισμό του νοσοκομείου και άλλα.
Πλάνο επόμενης θητείας
«Δεν έγιναν όλα όσα θα θέλαμε, όλα όσα χρειάζεται η Άρτα – επισήμανε στην αναφορά του για το πλάνο της επόμενης θητείας – προσπαθήσαμε όμως, πετύχαμε σε πολλά, συνεχίζουμε για ακόμη περισσότερα».
Σύμφωνα με τον ίδιο οι επόμενοι στόχοι συμπυκνώνονται στα εξής: Ολοκλήρωση των έρ-γων, ήτοι οδικών, εγγειοβελτιωτικών, περιβαλ- λοντικών που είναι σε εξέλιξη και η κατασκευή νέων. Υλοποίηση του προγράμματος για την αποκατάσταση λιμνοθαλασσών, που έχει προϋπολογισμό 15,8 εκατ. ευρώ, έργο για το οποίο αναμένεται η έγκριση της πρότασης. Συντήρηση και ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, με την Παρηγορήτισσα και το ιστορικό γεφύρι να προηγούνται. Πιστοποίηση ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης των ακτινιδίων της Άρ- τας, αλλά και των αλιευμάτων του Αμβρακικού. Αποκατάσταση, ανάδειξη και αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου σήμερα Δασικού Χωριού Καταρράκτη, το οποίο ανέλαβε πριν λίγους μήνες η Περιφέρεια. Δημιουργία νέων τουριστικών υποδομών, όπως είναι η επέκταση των μονοπατιών. Κατασκευή του νέου Διοικητηρίου στο στρατόπεδο «Παπακώστα», που έχει καθυστερήσει σε ένα βαθμό, όπως έκανε γνωστό, εξαιτίας των πολύπλοκων διαδικασιών που υπήρ- χαν με το ΤΕΘΑ. Βελτίωση της επαρχιακής οδού Ροδαυγή – Γέφυρα Πλάκας (ήδη δημοπρατήθηκε ένα τμήμα της με προϋπολογισμό ένα εκατ. ευρώ).
Αντιπλημμυρική θωράκιση
«Άφησα τελευταίο – πρόσθεσε – το πιο μεγάλο ίσως πρόβλημα που έχει μπροστά της η Άρτα. Την αντιπλημμυρική θωράκισή της. Το πιο σοβαρό είναι όμως η οριοθέτηση του Αράχθου. Είναι ένα ζήτημα που χειρίζεται το υπουργείο Υποδομών. Κι όπως έχει συμβεί και με άλλες μελέτες που είχε αναλάβει, όπως της σύνδεσης Ιόνιας οδού με Πρέβεζα και αυτή καρκινοβατεί. Τα τραγικά γεγονότα της Θεσσαλίας στέλνουν μήνυμα και πρέπει το υπουργείο να προχωρήσει ταχύτατα τη μελέτη, ώστε στη συνέχεια να βρεθούν τα χρήματα. Κι αυτό τους το υπενθυμίσαμε με πρόσφατο έγγραφό μας».
Το αποδείξαμε…
Μετά την παράθεση του προγράμματος για την επόμενη θητεία, ο λόγος του κ. Καχριμάνης ήταν περισσότερο συνθηματικός τονίζοντας: «Όλα αυτά τα χρόνια σας είπαμε πάντα αλήθειες. Κάναμε και λάθη. Είχαμε και καθυστερήσεις. Ποτέ όμως δεν κρυφτήκαμε, ήμασταν συνεχώς παρόντες και στα εύκολα και στα δύσκολα. Είναι κάτι που μας αναγνωρίζεται. Με τη δύναμη που θα μας δώσετε θα συνεχίσουμε το έργο μας. Με τους άξιους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για καλό της Άρτας, της Ηπείρου.
Το αποδείξαμε. Το έργο μας δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται. Οι Ηπειρώτες το γνωρίζουν. Εσείς εδώ στην Άρτα το ζείτε. Κανένας δεν διατιθέμενος για πειραματισμούς. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, υπάρχει μια επιλογή: “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου”. Συνεχίζουμε μαζί, σταθερά και αποφασιστικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ