Ο Νίκος Σπύρου είναι πρόσωπο αναγνωρίσιμο στην Άρτα καθώς εκτός από στέλεχος της ΝΔ μετέχει ενεργά για πάρα πολλά χρόνια στα τοπικά δημόσια πράγματα αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα προσφοράς.
Πορεύθηκε και πορεύεται πάντα μακριά από φανατισμούς, άγονες αντιπαραθέσεις και κραυγές και ποτέ μα ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους να τον κατηγορήσουν για υπέρβαση των εσκαμμένων. Ουδέποτε επέδειξε προκλητική συμπεριφορά και ποτέ επίσης δεν έκανε κορωνίδα την μικρή ή μεγάλη εξουσία του κομματικού αξιώματος προς επίδειξη πυγμής και δύναμης. Αντιθέτως, αυτό που πρότασσε και προτάσσει πάντα είναι ο διάλογος και η επιμονή σε όσα ενώνουν και όχι σε όσα χωρίζουν τόσο στο κόμμα όσο και στις δημόσιες υποθέσεις.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η αφοσίωση στους συνανθρώπους μας, που έχουν την ανάγκη αλληλεγγύης για να αντιπαρέλθουν τις δυσκολίες της ζωής. Κάτι που μετουσίωσε σε πράξη μέσα από σειρά πρωτοβουλιών. Ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) ΝΔ Άρτας μετέδωσε αυτό το μήνυμα και προς τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία το υιοθέτησαν, με αποτέλεσμα να καταμετρώνται σήμερα πάρα πολλές αποστολές βοήθειας σε κοινωνικές δομές του νομού με προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης. Γίνεται έτσι φανερό πως στόχος της πολιτικής του ήταν να θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο.
Ο Νίκος Σπύρου, που επί θητείας του ως προέδρου ΔΕΕΠ ΝΔ Άρτας όλοι οι εκλογικοί αγώνες του κόμματός του συνοδεύτηκαν με νίκες, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει γνωριμίες και επαφές με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Ποτέ όμως δεν την αξιοποίησε για να ενισχύσει και να προβάλλει το προσωπικό του προφίλ. Στα ταξίδια που έκανε στην Αθήνα προς συνάντησή τους αναδείκνυε και πίεζε για να δοθούν λύσεις σε εκκρεμή θέματα του νομού, κερδίζοντας έτσι την εκτίμησή τους αλλά και την εκτίμηση των συμπατριωτών μας. Αλλά και όταν κατά καιρούς υπουργοί και υφυπουργοί που έρχονταν στην Άρτα στο πλαίσιο των περιοδειών τους ή προσκληθέντες σε κομματικές εκδηλώσεις, αν προσέξατε τις ομιλίες του, ο Νίκος Σπύρου τον περισσότερο χρόνο αφιέρωνε στην προτροπή του να δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη του τόπου που άλλωστε την δικαιούται.
Σε κοινωνικό επίπεδο είναι ένας απλός λαϊκός άνθρωπος ήρεμων τόνων χωρίς να κρατά αποστάσεις από τους συμπατριώτες μας οιασσδήποτε πολιτικής απόχρωσης, ακούει, αφουγκράζεται, συνομιλεί αγόγγυστα μαζί τους, είναι υπομονετικός και ευπροσήγορος. Λόγω της ανάμειξής του στα κοινά από νεαρή ηλικία αλλά και της έντονης πολιτικής και κοινωνικής του δράσης, απέκτησε πλήρη εικόνα για τις προτεραιότητες ώστε ο νομός να καταστεί ανταγωνιστικός. Από τη θητεία του, εξάλλου, στα κομματικά αξιώματα, καθότι διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Δημοτικής τοπικής Οργάνωσης Άρτας της ΝΔ, σχημάτισε πληρέστερη γνώση των προωθούμενων έργων που αποτελούν συγχρόνως και αιτήματα των πολιτών.
Ο Νίκος Σπύρου, σύμφωνα με τα όσα μπορεί κανείς να υποψιαστεί, ύστερα από ώριμη σκέψη, αποφάσισε να αλλάξει πεδίο και να ασχοληθεί με την Περιφέρεια Ηπείρου, καθότι είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Άρτας με τον συνδυασμό «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» με επικεφαλής τον περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Αλέξανδρο Καχριμάνη, ζητώντας την ψήφο των συμπατριωτών μας. Πριν την ζητήσει συνομιλεί μαζί τους δια ζώσης, ακούει τις απόψεις του και παραθέτει τις δικές του, εφαρμόζοντας την αρχή της ισονομίας ώστε η σχέση μαζί τους να είναι ξεκάθαρη, διαφανής και χωρίς αστερίσκους.
Για την εκπροσώπηση της Άρτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι αναγκαίες οι χρήσιμες φωνές. Και μια απ’ αυτές μπορεί να είναι του Νίκου Σπύρου, ο οποίος αν κρίνουμε από την παρουσία του στα κοινά δεν συμβιβάζεται με διακοσμητικούς αλλά με ουσιαστικούς ρόλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ