ΤΡΑΓΙΚΕΣ εικόνες δίχως τέλος εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο Άρτας, όπου η ζωή συνανθρώπων μας εξακολουθεί να παίζεται κορώνα – γράμματα, με το υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) και την εδώ διοίκηση να σφυρίζουν αδιάφορα για τον αυξανόμενο κίνδυνο να επισυμβούν τα χειρότερα.
Στην αλυσίδα των περιστατικών με τη ζωή σε κίνδυνο ήρθαν να προστεθούν άλλα δύο μέσα σε σχεδόν 24 ώρες. Αιτία και πάλι οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και πιο συγκεκριμένα της Χειρουργικής Κλινικής. Εγκυρότατες πηγές, μάς ανέφεραν ότι μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου ασθενής που μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα διαγνώστηκε με περισφιγμένη κοίλη. Στην Χειρουργική Κλινική, όμως, εφημέρευε μόνο μια χειρουργός που θα ήταν εντελώς παράτολμο και πέρα από κάθε επιστημονική δεοντολογία να αναλάβει την επέμβαση. Γι’ αυτό και στις 3.30 ξημερώματα προς Κυριακή κλήθηκε ασθενοφόρο για διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Επειδή στην Κλινική δεν εφημέρευε δεύτερος γιατρός συνέβη το εξής τραγελαφικό! Τον ασθενή συνόδευσε γιατρός της Ορθοπεδικής Κλινικής!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες ώρες αργότερα, την Κυριακή, εμφανίστηκε περιστατικό με διάτρηση στομάχου(;) με την Χειρουργική να σηκώνει πάλι τα χέρια ψηλά καθότι εξακολουθούσε να εφημερεύει μόνο η ίδια γιατρός – χειρουργός που το περασμένο βράδυ ετοίμασε τον ασθενή με την περισφιγμένη κοίλη για διακομιδή στο Πανεπιστημιακό.
Αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν υπήρχε διαθέσιμος γιατρός για να συνοδεύσει τον ασθενή, οπότε αναγκάστηκε να αναλάβει ρόλο συνοδού η εφημερεύουσα χειρουργός στην διακομιδή για το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για κάποιες ώρες η Χειρουργική Κλινική να παραμείνει χωρίς χειρουργό κάνοντας όλοι τον σταυρό τους να μην προκύψει κάτι επιπλέον δυσάρεστο.
Πόσα περιστατικά συνανθρώπων μας με κλονισμένη την υγεία τους να προστεθούν ακόμα στον κατάλογο για να συγκινηθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ώστε να πάρουν μέτρα για μια έστω υποτυπώδη κανονικότητα λειτουργίας του νοσοκομείου; Πόσο δυνατότερα να φωνάξουν οι γιατροί και πόσα σήματα sos να εκπέμψουν επιπλέον για την εγκληματική αποδυνάμωση; Τί άλλο να κάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων και η τριμελής των γιατρών που βράχνιασε ο λαιμός τους επαναλαμβάνοντας ακούραστα πως λόγω ελλείψεως ενδιαφέροντος το νοσοκομείο θα καταντήσει Κέντρο Υγείας; Αποκούμπι μπορεί να είναι η εισαγγελέας, η οποία καλείται να παρέμβει διότι ο κίνδυνος για τη ζωή των ανθρώπων καθίσταται ορατός.
Κι επειδή σε 11 μέρες από σήμερα οδηγούμαστε στις κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μήπως κάτι να βρουν για να πουν και συνδυασμοί που ζητούν την ψήφο μας; Σαφώς οι Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το υπουργείο Υγείας και τα συνοδά όργανά τους, όμως κανείς δεν τούς στερεί το δικαίωμα να πουν ότι θα είναι αμείλικτοι εναντίον κάθε εξουσίας που περιφρονεί το υπέρτατο αγαθό υγείας των συμπολιτών τους, θέτοντας παράλληλα διεκδικητικό πλαίσιο για να μην μετατραπούν σε κουφάρια τα νοσοκομεία. Αυτό που είναι στο χέρι τους να το κάνουν ας το διατυπώσουν προφορικά, κυρίως όμως γραπτά μέσω των προγραμμάτων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ