ΕΝΑ φίλο από τα παλιά, έναν αγνό με παιδική ψυχή άνθρωπο, έναν γνήσιο αγωνιστή των οραμάτων για δίκαιη και χωρίς ανισότητες κοινωνία, ανακάλεσε στη μνήμη μας η κόρη του Λευκοθέα όταν ήρθε στα γραφεία της εφημερίδας μας για να μάς γνωρίσει από κοντά.
Δεν χρειάστηκε να το διερευνήσουμε και τόσο πολύ. Ή μάλλον δεν χρειάστηκε καθόλου για να αντιληφθούμε ότι η Λευκοθέα έχει πάρει πολλά από τα χαρίσματα του πατέρα της Κώστα Πετρόπουλου. Ανεπιτήδευτο και πηγαίο χαμόγελο, αθωότητα στα μάτια, εκφραστικότητα που παραπέμπει σε βαθύτατα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, πολιτικό υπόβαθρο που εστιάζει κατευθείαν σε δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη, πολέμια της εκμετάλλευσης, της αδικίας και της αχαριστίας, οικεία και φιλική, δοτική και γενναιόδωρη χωρίς ανταλλάγματα. Ολόιδια ο πατέρας της.
Του μοιάζει πολύ, όμως, και όσον αφορά την ανάμειξη στα δημόσια πράγματα. Και προπαντός ως προς την αγωνιστική πλευρά. Θα χαίρονταν πάρα πολύ ο αείμνηστος φίλος Κώστας, δικηγόρος, αν την έβλεπε να μάχεται από την πρώτη γραμμή για την Άρτα που η ίδια οραματίζεται. Η Λευκοθέα Πετροπούλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Αρταίων με τον συνδυασμό «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» με επικεφαλής την Βάσω Αμπελογιάννη. Αμετανόητα ΠΑΣΟΚτζής ο Κώστας θα χαίρονταν πράγματι που η αγαπημένη του κόρη επέλεξε έναν συνδυασμό της αριστεράς να κατέλθει στις εκλογές. Άλλωστε όταν ο ίδιος έδινε τους αγώνες του, τα ιδανικά της αριστεράς ήταν τότε που με αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου ενέπνευσαν το λαό και έφεραν την Αλλαγή.
Η γνωριμία μας με την Λευκοθέα Πετροπούλου είναι αλήθεια πως ήρθε κάπως αργά. Συντομεύει όμως το χρόνο η μνήμη του πατέρα της που για μάς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ. Νοιώθουμε σαν να μάς την σύστησε με περηφάνεια ο ίδιος. Όπως ακριβώς περήφανη αισθάνεται και η Λευκοθέα για τον πατέρα της, ο οποίος ποτέ δεν επεδίωξε να εξαργυρώσει τους αγώνες του για «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση». Δεν έπαψε ποτέ να της δείχνει το δρόμο, τον οποίο όπως διαπιστώνουμε πιστά ακολουθεί. Για να πιάσει τόπο η ψήφος νομίζουμε ότι είναι άξια επιλογής.

Σημείωση: Η Λευκοθέα Πετροπούλου γεννήθηκε στην Άρτα. Τελείωσε το 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας. Εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Δάφνο Msc Τοπογράφο – Μηχανικό ΤΕ, προϊστάμενο στο τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της ΠΕ Άρτας και έχουν δύο γιους, τον Θωμά και τον Κώστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ