Τη γνωρίζει όλη η πόλη με το μικρό της όνομα. Είναι μια ειλικρινής παρουσία στην Άρτα με ευκρινή προσωπικότητα. Προσιτή, αγαπητή, ολόφωτη και αυτόφωτη. Καθόλου δεν είναι κακό να μεταφέρουμε τον καλό λόγο για έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του επί χρόνια με την αυτοδιοίκηση και τα κοινά.

Προσωπικά, τη γνώρισα από τη θητεία της στα δημόσια πράγματα και εκτίμησα πολύ τη γενναία στάση της όταν αποποιήθηκε την ιδιότητά της, λόγω διαφωνίας με την παράταξη που ανήκε, για σοβαρά θέματα αρχών. Κράτησα τη φυσική της ευγένεια, το ήθος, τον επιδραστικό της λόγο και τις προσδοκίες που καλλιεργεί στους πολίτες με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου από θέσεις ευθύνης. Η στενογράφος του χρόνου έχει πολλά να μολογήσει από την παρουσία της σε άπειρα δημοτικά συμβούλια στο Δήμο Αρταίων.

Συμμετείχε στη διαμόρφωση των κανόνων διαβίωσης στην πόλη και στην επίλυση προβλημάτων που συνδέονται με την πολιτική κοινωνικής πρόνοιας και όχι μόνο, θέτοντας πάντα στο επίκεντρό της τον άνθρωπο. Υπηρέτησε μέχρι τώρα με πάθος τους θεσμούς και είναι ξέχειλη από αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Η κ. Βίκυ επιθυμεί να είναι αποδεκτή γι’ αυτό που κάνει η ίδια και όχι για ό,τι κατασκευάζουν οι άλλοι γι’ αυτή. Αλίμονο αν αυτά τα ικανότατα άτομα υποτάσσονταν στις γνώμες των άλλων. Λειτουργεί ελεύθερα και έχει το χάρισμα της πειθούς. Αποτυπώνει με σαφήνεια τις σκέψεις της και τις στηρίζει με υπομονή. Ξέρει να σιωπά όταν πρέπει και να παρεμβαίνει όταν το θεωρεί απαραίτητο. Ποτέ δεν μπήκε σε παιγνίδια εντυπώσεων και δεν έψαξε για υποκατάστατα της αλήθειας.

Με δεδομένη τη χαμηλή εκπροσώπηση των γυναικών στους Δήμους, η κ. Βασιλάκη έδωσε ποιότητα με την παρουσία της και ουσία στην ποσόστωση. Έχει ορθά δομημένη σκέψη και είναι δραστήρια, δυναμική, χρήσιμη για τον τοπικό δημόσιο βίο. Δεν ένιωσε ποτέ ότι βρίσκεται μέσα σε ένα εικονικό σύμπαν, αλλά στην αληθινή ζωή. Έχει κατακτήσει την εκτίμηση των συναδέλφων της, αλλά και όλων των πολιτών. Η κάθε συνάντηση μαζί της προσδίδει τη χαρά της επικοινωνίας.

Για τις προσεχείς εκλογές, ως γνωστόν, έκανε την υπέρβαση και κατεβαίνει με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου κ. Χρήστου Τσιρογιάννη, με στόχο, όπως διαβλέπουμε, να βρεθεί πολύ ψηλά. Ευνόητο είναι ότι θα δεχθεί ισχυρό ανταγωνισμό από… συμπαίκτες και αντιπάλους. Ωστόσο, έμαθε καλά να επιβιώνει ακόμα και σε πολεμικό κλίμα. Οι απαντήσεις της, όπως η ίδια αναφέρει, θα δοθούν εμπράκτως στο τερέν.

Συνομιλία με την Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου

Έχοντας μια συνομιλία μαζί της, μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από κάποιες ερωτήσεις να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

«Υπήρξα για μια τετραετία, επί Δημαρχίας κ. Γιάννη Παπαλέξη, αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών. Και άλλα εννέα συναπτά έτη δημοτική σύμβουλος. Κέρδισα την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου με το έργο που προσέφερα, την ειλικρίνεια και την άμεση επικοινωνία που είχα μαζί τους.

Οι πρωτιές που κουβαλώ με γεμίζουν ευθύνες μεγάλες. Με όλους τους συνεργάτες μου, από την επόμενη των εκλογών, θα ριχτούμε στη δουλειά με όρεξη, φιλοδοξία και όραμα για το μέλλον της πόλης μας. Θέλουμε μια Άρτα η οποία μετά από μια δεκαετία να μην υστερεί σε τίποτε από τις γειτονικές πόλεις αλλά και τις πόλεις ολόκληρης της Ελλάδας. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε χέρι-χέρι με όλους τους άλλους φορείς. Θα αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις κυρίως στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.

Οι δημοτικές δομές θα πρέπει να στηριχτούν και να επεκταθούν. Βλέπω στο πρόσωπο του συμπολίτη μου τον άνθρωπο κι όχι τον ψηφοφόρο. Δεν μου επιτρέπεται να διαψεύσω κανέναν που θα με τιμήσει με την ψήφο του. Στις οκτώ του Οκτώβρη δεν ψηφίζουμε πολιτικά κόμματα, αλλά άξιους εκπροσώπους που θα δουλέψουν για το παρόν και το μέλλον. Με μεγάλη συστολή και ταπεινότητα ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου στο συνδυασμό Αρτινών Συνεργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ