«Αθρόα και άνευ προηγουμένου ήταν η προσέλευση των πολιτών της Άρτας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού “Άρτα υπεύθυνα Μαζί” με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου.
Στην ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, προστίθεται: «… Με εμφανές το χαμόγελο στα χείλη του για τη νίκη που διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά και με επίγνωση του βάρους της εντολής που θα του δώσουν οι δημότες στις 8 Οκτώβρη για ριζικές και εποικοδομητικές αλλαγές στην Άρτα, καλωσόρισε όλους τους δημότες και συνομίλησε μαζί τους. Δίπλα του, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, βρισκόταν σύσσωμη η οικογένειά του, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους, μαζί με συνεργάτες και εγκάρδιους φίλους του…
…Με ευλάβεια τελέστηκε και ο καθιερωμένος αγιασμός. Με ευχές για νίκη, σύνεση και ορθή διακυβέρνηση του Δήμου, ευχές τις οποίες τόσο ο επικεφαλής, όσο και οι υποψήφιοι άκουσαν με προσοχή και δέχτηκαν με αίσθη- μα ευθύνης, κατανοώντας ότι η επιθυμητή αλλαγή που θα οδηγήσει την Άρτα σε καλπάζουσα αναπτυξιακή πορεία μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ενέργειες διοίκησης του Δή- μου, που θα βασίζονται σε αξίες όπως διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, σοβαρότητα, σεβασμό και αξιοκρατία».
Επιγραμματικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, αναφέρθηκε στα εξής: Πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συνδημοτών μας, ενώ συνεχίζοντας είπε: «Προτεραιότητά μας είναι και τα μεγάλα έργα υποδομών που αποτελούν βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη…
…Είμαστε μια ανοχύρωτη και απροστάτευτη περιοχή. Χωρίς αντιπλημμυρικές υποδομές, χωρίς καμία απολύτως προστασία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου της οριοθέτησης και διευθέτησης της κοίτης του Αράχ- θου, ένα έργο κορυφαίας σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας, για το περιβάλλον, την οικιστική και τη γενικότερη ανά- πτυξη της περιοχής μας, με συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων του τόπου μας και των συναρμόδιων υπουργείων και σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα καθυστερήσεων υλοποίησής του.
Εργαζόμαστε για άμεση επίλυση του κυκλοφοριακού στοχευμένα και σε πολλά επίπεδα. Δημιουργούμε χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης… Διεκδικούμε τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του ΞΕΝΙΑ σε ξενοδοχειακή μονάδα, γεγονός που αποτελεί τεράστιο στοίχη- μα για το συνδυασμό μας και όλους τους κατοίκους της Άρτας και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη… Εντάσσουμε το Κάστρο στην καθημερινότητά μας. Εργαζόμαστε για την κατασκευή νέου θεάτρου εντός της εσωτερικής ακρόπολης του Κάστρου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, προκειμένου να μην χαθεί και τρίτο καλοκαίρι χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός του Κάστρου. Δύο καλοκαίρια ήταν αρκετά και μας δίδαξαν πόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη μας ένα ζωντανό και ανοιχτό Κάστρο! Θα δημιουργήσουμε νέο χώρο πολιτισμού – επιχειρηματικότητας camp, προβολής του τόπου μας.
Προχωράμε άμεσα σε εξαγορά από το Δήμο των αποθηκών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας, που βρίσκονται πλησίον της Ιστορικής Γέφυρας Άρτας, για τη διαμόρφωση ενός χώρου πολιτιστικού ενδιαφέροντος με τη δημιουργία περίπτερων προβολής των μνημείων της Άρτας, προώθησης τοπικών προϊόντων, εν γένει οργάνωση εκθέσεων σε συνεργασία με Επιμελητήριο και λοιπούς φορείς… Θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του Παραλίμνιου Πάρκου με άμεση εκπόνηση ολοκληρωμένη μελέτης… Θα κατασκευάσουμε νέα γέφυρα προς το Νησάκι της λίμνης… Θα χαράξουμε παραποτάμια ποδηλατική διαδρομή…
…Εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Άρτας και την Περιφέρεια Ηπείρου… Εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027 θέτοντας προτεραιότητες και στόχους. Δημιουργούμε προοπτικές για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Επανεκκινού- με τη συνεργασία με τη ΔΕΣΦΑ ΑΕ για τη δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου. Είμαστε ο μόνος Δήμος που απέρριψε κάθε συνομιλία μαζί τους… Αξιοποιούμε τη Δημοτική Περιουσία και προχωρούμε σε παραχώρηση χρήσης ακινήτων έναντι συμβολικού τιμήματος, σε συνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο και με απολύτως αυστηρά και κοινωνικά κριτήρια… Εφαρμόζουμε προτεραιοποίηση αναγκών στα χωριά μας με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, σε συνεννόηση με τα Τοπικά Συμβούλια για παρεμβάσεις και άμεσες βελτιώσεις…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ