Της Λευκοθέας Πετροπούλου*
Τηλ. 6945.976150
lefpetro@gmail.com

Οσοι επιστρέψαμε στην Άρτα στα τέλη της δεκαετίας του ’90 βρήκαμε μια πόλη που έσφυζε από ζωή. Τα τότε ΤΕΙ γεμάτα από φοιτητές, τον πεζόδρομο γεμάτο από εμπορικά καταστήματα που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από αυτά μεγαλύτερων πόλεων. Η πόλη είχε παλμό. Η Άρτα ήταν εξωστρεφής.
Σίγουρα την τελευταία δεκαετία μεσολάβησαν σοβαρά γεγονότα -οικονομική και υγειονομική κρίση (covid-19) – που έπληξαν τις κοινωνίες τόσο πανελλαδικά όσο και παγκόσμια. Η Άρτα είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που δεν κατάφερε να «σηκώσει κεφάλι». Δεν κατάφερε ποτέ να ξαναβρεί τον βηματισμό της.
Γιατί όμως μια πόλη με ευνοϊκή σύνδεση στον κύριο Δυτικό οδικό άξονα (Ιόνια οδός), με πλούσια αρχαία και βυζαντινή ιστορία, με αξιόλογο φυσικό περιβάλλον έχει κλειστεί στο «καβούκι» της;
Τί έχει κάνει η Δημοτική αρχή την τελευταία οκταετία για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας; Ποιές οι ενέργειές της που θα ωθούσαν την Άρτα στην εξωστρέφεια; Έτσι ώστε οι νέοι μας να μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν; Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο την «συρρίκνωση» του Δήμου μας οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά.
Γιατί με την Δημοτική Ριζοσπαστική Αλλαγή; Γιατί με τη Βάσω; Γιατί η θητεία της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρταίων έχει αδιαμφισβήτητα θετικό πρόσημο και βρίσκεται πάντα δίπλα στο συμφέρον του πολίτη.
Για την δυναμική, τον χαρακτήρα, τη νοοτροπία και την συνολική συμβολή της επικεφαλής μας Βάσως Αμπελογιάννη.
Γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε στους νέους μας, στα παιδιά μας, την επιλογή επιστροφής στην πόλη τους παρέχοντάς τους ευκαιρίες εργασίας και την διαβίωση σε μία σύγχρονη πόλη. Τα παιδιά μας αξίζουν να μπορούν να επιστρέψουν στη πόλη τους όπως επιστρέψαμε κι εμείς.
Ως πολίτες της Άρτας οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος αφήνοντας πίσω οτιδήποτε αρνητικό και οποιαδήποτε αγκύλωση του παρελθόντος.
Έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ως είναι: δηλαδή ως τον βασικότερο θεσμό της δημοκρατίας, ως κύτταρο συνοχής αλλά και ελέγχου της εξουσίας.
Θα ήθελα να καλέσω τους Αρτινούς πολίτες, όλο τον προοδευτικό κόσμο του Δήμου μας που έχει κουραστεί από αυτού του είδους την «κοκορομαχία» μεταξύ δύο υποψηφίων δημάρχων, πρώην «συγκατοίκων» στον Δήμο, τον κόσμο του Κέντρου και της Αριστεράς που αφέθηκαν ουσιαστικά χωρίς εκπροσώπηση σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές να μας στηρίξουν με την ψήφο τους. Πιστεύω ότι η παράταξή μας αποτελεί μια αξιόπιστη ελπίδα για το μέλλον του Δήμου μας!
Με τη Βάσω για ένα Δήμο με διαφάνεια και προοπτική!
*Η Λευκοθέα (Λευκή) Πετροπούλου είναι καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας, υποοψήφια δημοτική σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Άρτας με την «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ