ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ο προεκλογικός διάλογος ενόψει της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο, συνδυασμοί, υποψήφιοι περιφερειάρχες, υποψήφιοι δήμαρχοι, υποψήφιοι σύμβουλοι καλούνται να ασχοληθούν κυρίως με τα μείζονα θέματα κάθε περιοχής.
ΚΑΙ ένα από τα μείζονα στην Άρτα είναι τα αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση του Δήμου αλλά και του κάμπου, κατά μήκος δηλαδή της ροής του Αράχθου από το Πουρνάρι έως τις εκβολές στον Αμβρακικό κόλπο.
ΤΟ συγκεκριμένο θέμα ήρθε να μάς το υπενθυμίσει και παράλληλα να το θέσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων η δραματική κατάσταση στην οποία έχει έρθει η Θεσσαλία που δεν συνήλθε και ούτε πρόκειται να συνέλθει στο εγγύς μέλλον εξαιτίας της ταφής της κάτω από τα νερά μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα.
ΕΙΚΟΝΕΣ καταστροφής έχει ζήσει και ο κάμπος της Άρτας από την υπερχείλιση του ποταμού Αράχθου και ούτε λίγο ούτε πολύ είναι κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως προειδοποίηση για τα χειρότερα που θάρθουν έτσι και δεν σηκώσουμε ανάστημα και δεν πατήσουμε πόδι για να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η περιβόητη μελέτη, ώστε να προχωρήσουμε στα περαιτέρω.
ΚΑΙ τα περαιτέρω δεν είναι άλλα από την διεκδίκηση και εξασφάλιση του ποσού (υπολογίζεται στα 130 εκατ. ευρώ) για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων ώστε να μην… γίνουμε Θεσσαλία!
Ο «Τ» στο προηγούμενο φύλλο ανέδειξε μέσα από πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ το συγκεκριμένο θέμα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος εν μέσω προεκλογικής αυτοδιοικητικής περιόδου για συνεννόηση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών με σκοπό την συστράτευση προς την κατεύθυνση λύσης στο επιδιωκόμενο.
ΓΙΑ τα αντιπλημμυρικά έργα νομίζουμε ότι θα ήταν πολυτέλεια κάθε τοπική αντιπαράθεση διότι την «μπαγκέτα» κρατά το υπουργείου Υποδομών και συνολικά η κυβέρνηση, στην οποία θα πρέπει να σταλθεί το μήνυμα.
ΠΟΛΥ σωστά έπραξε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών, ύστερα και από συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, ζητώντας την επίσπευση για την εκπόνηση της μελέτης.
ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστεύουμε πως το αίτημα θα αποκτούσε μεγαλύτερη δυναμική αν συνυπογράφονταν από όλους τους εκπροσώπους του τοπικού δημόσιου βίου, δηλαδή τους βουλευτές, τους δημάρχους Αρταίων και Νικ. Σκουφά, το Επιμελητήριο, τους φορείς των αγροτών, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο και γιατί όχι και από τους πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλες ομάδες και συλλογικότητες.
ΤΟ υποστηρίζουμε αυτό διότι αν ό μη γένοιτο ζήσουμε ανάλογα φαινόμενα μ’ αυτά της Θεσσαλίας κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια ζωής των πολιτών, τις καταστρεπτικές συνέπειες, έναντι των περιουσιών, το πλήγμα στην τοπική οικονομία και την κατάρρευση μνημείων του πολιτισμού όπως για παράδειγμα το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας.
ΤΑ αντιπλημμυρικά πρέπει να ενώνουν αντί να χωρίζουν και επιτέλους ας ακούσουμε έστω μια φορά αυτή τη λέξη από τα προεκλογικά… μπαλκόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ