ΚΛΕΙΣΤΕΣ κοινωνίες όπως της Άρτας νομίζουμε ότι δεν έχουν χρείαν δημοσκοπήσεων για τις τάσεις της τοπικής κοινής γνώμης. Μια βόλτα στα διάφορα στέκια αν βγει κανείς θα πάρει γεύση. Όπως επίσης αν σπεύσει να ρωτήσει ανθρώπους της γύρας, οι οποίοι ενίοτε ξεπερνούν στις προβλέψεις ακόμα και του μακαρίτη Ηλία Νικολακόπουλου.

ΑΡΚΕΙ βέβαια να μην πέσεις σε τίποτα φανατικούς της μια ή της άλλης πλευράς. Τουτέστιν σε «μουτζαχεντίν». Αυτοί μπορούν να σου κάνουν το άσπρο – μαύρο. Μιλάμε για ανθρώπους που βλέπουν με ψυχραιμία τα πράγματα κι όχι με… μυωπικούς φακούς. Αυτοί παρακάμπτονται μόνο αν τους πεις «βάζεις στοίχημα»; Κι αν πρόκειται για χρήματα να τα κρατάνε τρίτα χέρια.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κάποιοι που παίρνουν για πρώτη φορά το βάπτισμα του πυρός στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αρταίων, τους οποίους βλέπουμε να είναι πολύ ξαναμμένοι, ας έχουν υπόψη τους ότι ο ντόρος δεν είναι και το καλύτερο «όπλο» για τη νίκη. Γιούργια στα παλιούρια είναι για κάτι ομάδες που παίζουν στα τσικό. Αν θέλουν να παραμείνουν σ’ αυτή την κατηγορία μια χαρά είναι το σύνθημα.

ΕΙΝΑΙ κοινό μυστικό πλέον πως από το «στρατόπεδο» του βασικού αντιπάλου του Χρήστου Τσιρογιάννη υπάρχουν κάποιοι που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Τύφλα νάχει το δηλητήριο της έχιδνας, το οποίο – ευτυχώς – προσκρούει σε κοινωνικά αντισώματα. Είναι αλήθεια, εν τω μεταξύ, ότι «προγραφέντες» από δαύτους είναι έτοιμοι για αγωγές εναντίον τους; Αυτό μαθαίνουμε.

ΔΙΟΤΙ πώς θα προστατευθεί όταν ο άλλος βάζοντας από κάτω φαρδιά πλατιά την υπογραφή του αναρτά στο facebook την ατάκα «μην ψηφίζεις τον/ την….» αναφέροντας συγκεκριμένα ονόματα; Στο νομικό μας δίκαιο, άλλωστε, η συκοφαντία συνιστά παράνομη πράξη.

ΟΠΩΣ πάει ο προεκλογικός αγώνας, τι βλέπεις, ρωτήσαμε τις προάλλες υποψήφιο σύμβουλο του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία». «Τι να σου πω» απάντησε «ζω ενεργά εδώ και σαράντα χρόνια τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αρταίων, αλλά αυτό που ζούμε σήμερα δεν το ξαναζήσαμε ποτέ στο παρελθόν». Γιατί, τι έγινε, επανήλθαμε. «Το μόνο που δεν ειπώθηκε ακόμα από αντιτιθέμενους στον Χρήστο Τσιρογιάννη είναι γιατί δεν σταμάτησε τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας», αντέτεινε. «Πόλεμος» κι αυτός…!

Α, την περασμένη εβδομάδα ζήσαμε σε ρυθμούς γκάλοπ για τον Δήμο Αρταίων. Τί να σχολιάσει κανείς αλήθεια όταν το μόνο που αναγράφηκε ήταν πως έχει προβάδισμα ο Χριστόφορος Σιαφάκας; Ωραία, η καθεμιά από τις εφημερίδες θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει «σταθερό το προβάδισμα» του Στράτου Καλλώνη ή της Βάσως Αμπελογιάννη. Ε και… ποιος θα τις έπαιρνε στα σοβαρά;

ΕΦΟΣΟΝ λες ότι παρήγγειλες γκάλοπ σε συγκεκριμένη εταιρεία, δώσε στη δημοσιότητα τα ποσοστά της πρόβλεψης για κάθε συνδυασμό. Και παράλληλα όλα τα υπόλοιπα ανευρεθέντα στοιχεία. Σε διαφορετική περίπτωση ο καθείς εξ ημών μπορεί να υποθέτει ό,τι θέλει. Ακόμα και πως αποκρύβονται γιατί δεν είναι προς το συμφέρον αυτού που παρήγγειλε την δημοσκόπηση. Ή τέλος πάντως οποιανού βρίσκεται πίσω από δαύτη.

ΤΑ υπόλοιπα που αναγράφηκαν ότι δήθεν ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης τηλεφώνησε στην εταιρεία να μην επιτρέψει την δημοσιοποίηση είναι, συγνώμη και για την έκφραση, μπαρούφες.

ΑΠΟ τη στιγμή που παραγγέλλεται από συγκεκριμένο πρόσωπο ή φορέα και πληρώθηκε καθίσταται αυτομάτως δικαιούχος των στοιχείων. Δεν πας φερ’ ειπείν στον κρεοπώλη και αγοράζοντας μπριζόλα θα σού πει αυτός αν θα τη φας ή πότε θα τη φας ή τέλος πάντων θα πάρεις την άδειά του για το αν θα την προτιμήσεις ψητή στα κάρβουνα, τηγανητή ή στο γκριλ. Δική σου είναι ό,τι γουστάρεις την κάνεις.

ΚΑΙ κάτι ακόμα επ’ αυτού. Αν η κάθε εταιρεία δημοσκόπησης λάμβανε τηλεφωνήματα από πολιτικούς να μην δημοσιεύει τα αποτελέσματα από τη στιγμή που κυκλοφορούσε ατάκα ότι τους φέρουν πίσω και ενέδιδαν, θα έπρεπε να βάλει λουκέτο την επόμενη μέρα. Διότι πολύ απλά θα έχανε κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Κοντολογίς ο Αλέξης Τσίπρας όσο ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτε άλλο από το να τηλεφωνεί στις διάφορες εταιρείες για να κάνουν γαργάρα τα στοιχεία που συγκέντρωναν. Χωνεύεται εύκολα αυτό;

Η «Kapa Research» που γράφηκε ότι διενήργησε την δημοσκόπηση για λογαριασμό του «Παρατηρητή» Άρτας είναι μια σοβαρή εταιρεία. Αντί των «σούπα… μούπες», το ανακάτεμα προσώπων, τα αινιγματικά υπονοούμενα και τους γρίφους με τους οποίους γίνεται διαχείριση αυτού του «γκάλοπ», ας βγει η ίδια να πει ποια είναι η αλήθεια. Διαφορετικά δυσφημείται. Τουλάχιστον στην συνείδηση πολλών Αρτινών.

…ΚΛΕΙΣΑΜΕ με τα εγκαίνια και την παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων των δύο βασικών μονομάχων, του Χρήστου Τσιρογιάννη και του Χριστόφορου Σιαφάκα, ενόψει εκλογών στον Δήμο Αρταίων. Και οι δύο εκδηλώσεις συγκέντρωσαν αρκετά κόσμο, οπότε πάμε παρακάτω. Σημασία πάντως έχει τι θα κρύψει μέσα της η κάλπη. Από εντυπώσεις πάντως πήγαν καλά. Μόνο που οι εκλογές δεν κερδίζονται από τις εντυπώσεις.

ΑΝ τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων και οι παρουσιάσεις των υποψηφίων υποθέσουμε ότι αποτέλεσαν πρόβα, περιμένουμε τώρα τη μεγάλη… παράσταση για τον δεύτερο γύρο εντυπώσεων. Δηλαδή τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις. Έναν διαγωνισμό πάντως των προβεβλημένων τοπικά δημόσιων προσώπων να τον περιμένετε. Και να μην θέλουν να πάνε υποψιαζόμαστε πως θα τούς ασκηθούν πιέσεις… ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ