Με την ευκαιρία έναρξης του σχολικού έτους 2023-24, καλωσορίζω εκπαιδευτικούς και μαθητές στις σχολικές μονάδες του Ν. Άρτας, δηλώνοντας πως η εκπαιδευτική κοινότητα είναι έτοιμη, σύσσωμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προκλήσεις που υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο ελληνικό σχολείο. Το σχολείο, ένας οργανισμός που μαθαίνει, αναπτύσσεται, αναπτύσσει τους ανθρώπους του, την κουλτούρα του, ενσωματώνοντας τα νέα δεδομένα με συνέπεια, οργάνωση και σεβασμό στους μαθητές.
Οι μαθητές μας, ως ενήλικες του μέλλοντος, χρειάζεται να έχουν δεξιότητες, ευελιξία και ισχυρό υπόβαθρο γνώσης. Γιατί η γνώση είναι δύναμη και αυτή τη δύναμη έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να την κατακτήσουν, εμπνέοντάς τα, υποστηρίζοντάς τα, δίνοντάς τους φτερά, να φτάσουν όχι εκεί που μπορούν, αλλά να πετάξουν ακόμη ψηλότερα, να φτάσουν με τη δική μας βοήθεια εκεί που, φαινομενικά, δεν μπορούν.
Το σχολείο και η οικογένεια έχουν έναν κοινό στόχο: να εμπνεύσουν τον μαθητή, να τον υποστηρίξουν στην κοινωνικοποίησή του, να τον βοηθήσουν να αναπτύξει δεξιότητες, να τον μάθουν πώς να μαθαίνει. Και σε αυτό το στόχο μπο- ρούν να φτάσουν μόνο αναπτύσσοντας συνεργασία και την εμπιστοσύνη μεταξύ μας.
Γιατί η συνεργασία σχολείου και οικογένειας είναι μονόδρομος.
Όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα πράξουμε το βέλτιστο και θα εργαστούμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα προς όφελος των παιδιών μας.
Με τα εφόδια ενός συμπεριληπτικού σχολείου, εύχομαι όλοι οι μαθητές μας να εμπνευστούν από τους δασκάλους τους σε μια χώρα που προσπαθεί σκληρά να δημιουργήσει σε χαλεπούς καιρούς και μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Όλοι μαζί, ελληνική οικογένεια, σχολείο, φορείς και πολιτεία, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς όφελος των παιδιών μας.
Εύχομαι ολόψυχα μια εποικοδομητική σχολική χρονιά με πρόοδο και υγεία!

Άρτα, 14 Σεπτεμβρίου 2023
Η Διευθύντρια ΔΙΠΕ Άρτας
Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ