Της Παρασκευής Δούλη*

Παρότι οι εργασιακές μου υποχρεώσεις είναι στην Αθήνα, κύριο μέλημά μου είναι η διαρκής επιστροφή στη γενέτειρα μου και η ενασχόλησή μου με ταλανίζοντα θέματα της καθημερινότητας των συνδημοτών μου.
Ζητώ την στήριξή σας για να οδηγήσουμε τον Δήμο μας σε ασφαλή ύδατα με επικεφαλής τον Χρήστο Τσιρογιάννη γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει. Η Άρτα σήμερα έχει αλλάξει θετικά. Όμως πολλά προβλήματα παραμένουν και οι προκλήσεις που αναδύονται από τα σημερινά προβλήματα απαιτούν συνεννόηση, συνεργασίες και νέες καινοτόμες ιδέες που θα τις εκφράσουν νέοι άνθρωποι που αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε σ’ αυτή την προσπάθεια.
Η πόλη της Άρτας και συγκεκριμένα οι Δημοτικές Ενότητες που συγκροτούν τον σύγχρονο Δήμο Αρταίων πρέπει να αποκτήσουν τις προοπτικές ώστε η Άρτα να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα, ο αστικός ιστός της πόλης με δράσεις και πρωτοβουλίες που πρέπει η επόμενη Δημοτική Αρχή να βάλει σε προτεραιότητα ώστε η πόλη μας να αποτελεί επιλογή προορισμού, τόσο στον εσωτερικό τομέα όσο και ξένων επισκεπτών με βάση την πολιτιστική κληρονομιά. Το κυριότερο όλων όμως είναι ότι η Άρτα μπορεί και πρέπει να καταστεί η πραγματική παραποτάμια πόλη της Ελλάδος, αξιοποιώντας την διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου ούτως ώστε να αποτελεί στολίδι όλης της χώρας.
Έχω μιλήσει με τον δήμαρχο ο οποίος μου μετέφερε όλο το σχέδιο που αφορά αυτό το μεγάλο έργο ανάπλασης που πρέπει η επόμενη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην επόμενη περίοδο. Επίσης, όσον αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες, που η κύρια δραστηριότητά τους είναι κυρίως ο πρωτογενής τομέας, η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία και με την περιφερειακή διοίκηση θα πρέπει να προχωρήσει σε προγραμματική συμφωνία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ώστε να βοηθήσουμε σε νέες παραγωγικές πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Επιπρόσθετα, πρέπει να γίνει ορθή διαχείριση, άμεση εκμετάλλευση του τμήματος Μουσικών Σπουδών (Άρτα) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σκοπό να προαχθούν οι τέχνες και ο πολιτισμός. Αυτό, σε συνδυασμό με τη Βυζαντινή ιστορία της πόλης μας, θα αποτελέσει εφαλτήριο επισκεψιμότητας τόσο για τον εγχώριο όσο και για τον εξωτερικό τουρισμό.
Όραμα μου, λοιπόν, είναι να γίνει επιτέλους η Άρτα παραποτάμια πόλη και ο Δήμος Αρταίων τόπος αξιοπρεπούς διαβίωσης, παραγωγικής διάθεσης και δημιουργικότητας για τους συνδημότες μας.
*Η Παρασκευή Δούλη είναι νοσηλεύτρια, υποψήφια δημοτική σύμβουλος ΔΕ Αρταίων με τον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία» του δημάρχου Αρταίων και εκ νέου υποψηφίου Χρήστου Τσιρογιάννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ