Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του νοσοκομείου την περασμένη Παρασκευή λειτούργησε χωρίς γιατρό σε εφημερία, ενώ ταυτόχρονα αυτή την εβδομάδα μένουν κενές στο πρόγραμμα εφημεριών πέντε από τις επτά ημέρες, εξέδωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος και των Κέντρων Υγείας και η τριμελής των γιατρών του.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας λειτουργεί χωρίς γιατρό σε εφημερία. Οι ανάγκες εφημέρευσης, με βάση έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, θα καλύπτονται από εξωτερικό ιδιωτικό κέντρο μετά από “τηλεφωνική συνεννόηση” όπως χαρακτηριστικά γράφει το έγγραφο.
Επιπρόσθετα την επόμενη εβδομάδα (αυτή που διανύουμε) πέντε από τις επτά ημέρες είναι κενές στο πρόγραμμα εφημεριών για το συγκεκριμένο τμήμα. Το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα λειτουργεί με δύο μόνιμους γιατρούς τους ΕΣΥ, οι οποίοι συνεχόμενα εξαναγκάζονται σε υπερ-εφημέρευση.
Δεν είναι το μόνο τμήμα ή Κλινική του Νοσοκομείου που λειτουργεί σ’ αυτή την κατάσταση. Σε παρόμοια θέση είναι η Πνευμονολογική Κλινική, η Παθολογική Κλινική, η Χειρουργική Κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Χτυπάμε το καμπανάκι για πολλοστή φορά! Το Νοσοκομείο Άρτας είναι στα όρια της λειτουργίας του.
Επισημαίνουμε ότι: Πρώτον, το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα είναι νευραλγικού τύπου τμήμα για την συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και δεύτερον, η εντατικοποίηση της εργασίας και η υπερ–εφημέρευση πέρα από παράνομη, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και των ασθενών και των εργαζόμενων. Καλούμε το υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και την Διοίκηση του Νοσοκομείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Άμεσα να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις της ιατρικής υπηρεσίας για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ