ΖΟΥΜΕ σε μια κλειστή κοινωνία στην οποία οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, οπότε οι ιδιαίτερες συστάσεις αποτελούν πολυτέλεια.
Η γνωριμία αυτή δεν εξαιρεί τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τον τοπικό δημόσιο βίο και φυσικά ούτε τους ανθρώπους που σήμερα ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τους τέσσερις δημάρχους του νομού, τους αντιδημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη, τους συμβούλους του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, τους επικεφαλής των 12 συνδυασμών που παίρνουν μέρος στην αναμέτρηση των εκλογών στους Δήμους, τους υποψηφίους συμβούλους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις περιφερειακές αντίστοιχες.
ΟΠΩΣ επίσης γνωρίζουμε τα έργα και τις ημέρες τους…
ΤΟΥΤΩΝ δοθέντων ο καθένας από τους ψηφοφόρους έχει και γνώση και κρίση για την επιλογή του οδηγούμενος στις κάλπες.
ΜΠΟΡΕΙ μεν τα κριτήρια ενίοτε να μην είναι αλάθητα, όμως ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό οι πολίτες ξέρουν τι και ποιους ψηφίζουν.
ΑΚΡΙΒΩΣ, λοιπόν, επειδή η Άρτα ως μικρή κοινωνία δεν είναι απρόσωπη, νομίζουμε ότι τον δρόμο προς την κάλπη, αν μη τι άλλο, οφείλουν όλοι να τον περπατήσουν με σημαία τον πολιτισμό, όπως άλλωστε υπαγορεύει και η ιστορία της.
ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ απολύτως την αγωνία των μετεχόντων στην κούρσα της αναμέτρησης να κόψουν πρώτοι το νήμα, όμως αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να διολισθαίνουν σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, σε ύβρεις και συκοφαντίες.
ΤΟ λέμε διότι αρκετοί άρχισαν προ πολλού να χύνουν δηλητήριο επιχειρώντας να μετατρέψουν το προεκλογικό πεδίο σε αρένα.
ΚΑΙ δυστυχώς εξακολουθούν να το κάνουν χωρίς ίχνος σεβασμού προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια αυτών στους οποίους στρέφουν τα βέλη, παραγνωρίζοντας ότι εκτός από τα δημόσια αξιώματα είναι οικογενειάρχες, έχουν παιδιά και τέλος πάντων τη δική τους ζωή και διαδρομή.
ΟΙ χαρακτηρισμοί που αποδίδονται κυρίως μέσω των ασύδοτων πολλάκις facebook, δημιουργώντας ένα νοσηρό κλίμα.
ΑΝΤΙ μιας εποικοδομητικής κριτικής που είναι θεμιτό να γίνεται, τέτοιους δηλητηριώδεις χαρακτηρισμούς τούς ακούμε από ανθρώπους που πλαισιώνουν συνδυασμό που είναι βασικός αντίπαλος του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, εκσφενδονίζοντας βέλη στον ίδιο και παράλληλα σ’ όποιο από τα προβεβλημένα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας εμπιστεύονται την συστράτευση μαζί του.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΑ παραδείγματα είναι η Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου, η Μάρω Νάκα, ο Νίκος Νικολάου, στις προηγούμενες εκλογές ο Σωτήρης Χρηστούλης και τελευταία η Τζένη Ταπραντζή, χωρίς να αποκλείουν και άλλους.
ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ τι θα γίνονταν αν με κάθε προσχώρηση του καθενός εκ των έως πρότινων αντιδημάρχων, συμβούλων και συνεργατών του δημάρχου στον νεοσύστατο συνδυασμό γίνονταν το ίδιο;
ΚΑΙ ο Γιώργος Μπαλάγκας είχε αποσχιστεί τις προηγούμενες εκλογές από τον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία» φτιάχνοντας δικό του, αλλά τέτοια δεν γίνονταν.
ΜΗΠΩΣ ο επικεφαλής τους να συστήσει ηρεμία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ