Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαθεοδώρου*

Προγραμματική συμφωνία για τη μεταφορά και φύτευση των εκατοντάδων εμβληματικών φοινίκων που πλέον παραμένουν σε αχρησία, υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Αθηνών και Άρτας.
Μετά την αποτυχία του σχεδίου για τον αποκαλούμενο «μεγάλο περίπατο» που θα ξεκινούσε από την οδό Πανεπιστημίου κάτω από τον δασύ ίσκιο των φοινίκων και θα κύκλωνε την Αθήνα, ο κ. Μπακογιάννης προσκάλεσε ενδιαφερόμενους δημάρχους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Από τους πρώτους που έσπευσαν ήταν ο κ. Τσιρογιάννης που δήλωσε ότι επιθυμεί να παραλάβει τα φυτά ώστε να κοσμήσει την οδό Σκουφά από την αρχή της μέχρι την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και να περιτυλίξει το νέο σιντριβάνι με το (ελαφρό)λαϊκό γλυπτό που φέρει την επωνυμία «Τρία πουλάκια κάθονταν». Να σημειωθεί ότι στα νερά του σιντριβανιού θα φωλιάζουν κροκόδειλοι, ιγκουάνα, φώκιες του γένους monachus – monachus και χελώνες careta-careta.
Παρουσιάζοντας το εν λόγω σχέδιο ο κ. Τσιρογιάννης απέσπασε ευθύς αμέσως τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αθήνας η οποία μάλιστα αποτυπώθηκε και σε προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης υποσχέθηκε μαζί με τους φοίνικες να δωρίσει στην Άρτα μαϊμούδες και νεοτροπικά πτηνά τουκάν (αυτά με το ροπαλοφόρο ράμφος).
Η διαδρομή στην οποία θα φυτευτούν και οι φοίνικες δια μέσω της ιστορικής οδού Σκουφά θα ονομαστεί «ο λαβύρινθος του Πάνα» και θα αποτελεί την θριαμβευτική είσοδο στην ανοικτή αγορά, ή Open Mall όπως αποκαλούν οι Αρτινοί το περίφημο έργο αναμόρφωσης και ανάπλασης του τοπίου και ενίσχυσης της εμπορικότητας και επιχειρηματικότητας της πόλης.
Παρότι το έργο δεν έχει προκηρυχθεί η ανάπλαση ξεκίνησε και ήδη έχουν παραγγελθεί wave κουρτίνες, roman τέντες, eccentric σκαμπό και reducer τραπεζάκια.Και μόνο αυτή η επιλογή και σύνθεση θα τονώσει την καθημαγμένη αγορά της Άρτας προσελκύοντας σπάνια πουλιά από όλον τον κόσμο, τα οποία με τη σειρά τους θα αποτελέσουν ζωντανά εκθέματα του μεγάλου μας τσίρκου!
Τα υπόλοιπα χρήματα -κάμποσα εκατομμύρια- θα αποφασιστεί σε διευρυμένη σύσκεψη φορέων με την παρουσία της εκκλησίας, της Ε.Π.Σ.Α. (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας) του κυνηγετικού συλλόγου και της ένωσης ερασιτεχνών αλιέων που, πως και πότε θα διατεθούν.
* Ο Κώστας Παπαθεοδώρου είναι δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ