Στα χωριά του ορεινού Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα στα Πιστιανά, την Σκούπα, ην Δαφνωτή και στην Ροδαυγή, βρέθηκε η Δημοτική Αρχή, σε ένα «ανοιχτό διάλογο» με τους δημότες και τις τοπικές κοινωνίες.
«Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής – σημειώνεται σε ανακοίνωση Τύπου – είναι οι δημότες σε όλο το εύρος του Δήμου να έρχονται σε συχνή άμεση επαφή με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, μέλη των κοινοτήτων και της παράταξης καθώς επίσης και κάτοικοι των περιοχών.
Η Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα έργα που έχουν γίνει με προτεραιότητα φυσικά την καθημερινότητα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
Για την Κοινότητα των Πιστιανών: Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, με άρση καταπτώσεων ή κατολισθήσεων εδάφους. Τεχνικές εργασίες για την αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμυρών. Τσιμεντοστρώσεις στις θέσεις στη θέση «Κέδρος», «Πρεντζέικα», «Ίστακος». Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο κοιμητήριο. Βελτίωση των εγκαταστάσεων των δημοτικών κτιρίων. Ολοκλήρωση παιδικής χαράς βάσει των προδιαγραφών ασφαλείας. Ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Υποβολή για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης η δημιουργία και αναβάθμιση του δικτύου μονοπατιών της περιοχής. Σύμβαση για την τοποθέτηση ταχυδρομικών θυρίδων. Διάφορα τεχνικά έργα. Συντηρήσεις και διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών.
Χαλικοστρώσεις και κοπή βλάστησης αγροτικών δρόμων, καθαρισμός αυλάκων, ηλεκτροφωτισμός, συντηρήσεις και άλλα. Ενημερωτικές δράσεις για την προώθηση της καλλιέργειας τσίπουρου και κάστανου στην περιοχή.
Κοινότητα της Σκούπας: Διάφορα σημαντικά τεχνικά έργα. Τσιμεντοστρώσεις σε διάφορα σημεία. Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, με άρση καταπτώσεων ή κατολισθήσεων εδάφους. Τεχνικές εργασίες για την αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμυρών. Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο Κοιμητήριο. Βελτίωση της πλατείας και των εγκαταστάσεων του δικτύου ύδρευσης. Κατασκευή γεώτρησης. Ολοκλήρωση παιδικής χαράς βάσει των προδιαγραφών ασφαλείας. Χαλικοστρώσεις και κοπή βλάστησης αγροτικών δρόμων, καθαρισμός αυλάκων, ηλεκτροφω- τισμός, συντηρήσεις και άλλα. Μελέτη για την ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής και τη συντήρηση των γηπέδων στον Κάρδαμο Σκούπας. Σύμβαση για την τοποθέτηση ταχυδρομικών θυρίδων. Συντηρήσεις αντιπυρικών ζωνών. Συντήρηση και καθαρισμός του μονοπατιού της Βίδρας, έτσι ώστε να είναι επισκέψιμο. Στήριξη του αγώνα Vidra’sTrail που αναδεικνύει το μονοπάτι της Βίδρας και συγκεντρώνει πολλούς αθλητές
Κοινότητα της Δαφνωτής: Διάφορα σημαντικά τεχνικά έργα. Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, με άρση καταπτώσεων ή κατολισθήσεων εδάφους. Τεχνικές εργασίες για την αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμυρών. Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο κοιμητήριο. Ολοκλήρωση παιδικής χαράς βάσει των προδιαγραφών ασφαλείας. Σύμβαση για την τοποθέτηση ταχυδρομικών θυρίδων. Κοπή πλατάνου στην κεντρική πλατεία και φύτευση νέου. Συντηρήσεις αντιπυρικών ζωνών. Χαλικοστρώσεις και κοπή βλάστησης αγροτικών δρόμων, καθαρισμός αυλάκων, ηλεκτροφωτισμός, συντηρήσεις κλπ.
Κοινότητα της Ροδαυγής: Ανάπλαση της πλατείας, διαμόρφωση του πάρκινγκ και δημιουργία νέας παιδικής χαράς με πρότυπα ασφαλείας. Εργασίες επέκτασης, αποκατάστασης, αναβάθμισης και διευθέτησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην πλατεία. Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 και γηπέδου τένις. Συνδιοργάνωση με επιτυχία της Γιορτής Κάστανου και Τσίπουρου που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου κάθε Οκτώβριο. Στήριξη και προώθηση της ευρύτερης περιοχής ως τουριστικό προορισμό. Αποκατάσταση και βελτίωση της δημοτικής οδού από την βόρεια είσοδο προς το κέντρο του χωριού. Τσιμεντοστρώσεις στο εσωτερικό του οικισμού προς Άμμο και προς κοιμητήριο. Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο δημοτικό σχολείο, στο κοινοτικό γραφείο και στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου. Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο κοιμητήριο. Βελτίωση των εγκαταστάσεων των δεξαμενών νερού. Νέα γεώτρηση για την υδροδότηση του χωριού. Σύμβαση για την τοποθέτηση ταχυδρομικών θυρίδων. Συντηρήσεις αντιπυρι- κών ζωνών. Χαλικοστρώσεις και κοπή βλάστησης αγροτικών δρόμων, καθαρισμός αυλάκων, ηλεκτροφωτισμός, συντηρήσεις και άλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ