Στην εκτίμηση ότι επίκεινται νέα ρεκόρ, στην αύξηση της αεροπορικής κίνησης στα δύο αεροδρόμια της Ηπείρου, προβαίνουν αρμόδιοι φορείς.
Στα Ιωάννινα έχουν πληθύνει οι τακτικές και οι πτήσεις charter και τα αεροπλάνα μεταφέρουν καθημερινά επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και το Ισραήλ. Ξενοδόχοι του νομού εμφανίζονται ικανοποιημένοι, τονίζοντας ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων εξελίσσεται σε πυλώνα ανάπτυξης και αύξησης των τουριστικών ροών.
Χαρακτηρίζουν χαμηλά τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης γεγονός που συμβάλει στη ραγδαία αύξηση από ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που επιλέγουν το αεροδρόμιο είτε ως προορισμό είτε ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι τους.
Ενισχυμένη είναι και η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Σύμφωνα με στοιχεία της διαχειρίστριας Γερμανικής εταιρείας η αύξηση εφέτος ξεπερνά το 11%. Με βάση την καταγραφή της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, η επιβατική κίνηση στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου, καταγράφεται αυξημένη κατά 17,3% σε σχέση με πέρυσι και +11,9% έναντι του 2019.
Το σύνολο των διακινούμενων επιβατών στα αεροδρόμια άγγιξε τα 39 εκατ. ευρώ έναντι 33 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και 35 εκατ. ευρώ το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ