Στην τελική ευθεία βρίσκεται το έργο κατασκευής του σιντριβανιού στο κέντρο της πόλης καθώς την περασμένη Δευτέρα τοποθετήθηκε το έργο του Ηπειρώτη γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη.
Το γλυπτό αναπαριστά μια σύνθεση με πέντε πουλιά με τάση προς τα πάνω, ένα σύμβολο ελευθερίας, με πολλαπλό νόημα, το οποίο και περιστρέφετε με την φορά του αέρα. «Το σιντριβάνι – γλυπτό, επισημαίνεται σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου, αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το επόμενο διάστημα με την επένδυση λευκού μαρμάρου».
Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Σωτήρης Χρηστούλης και ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης. Ο ίδιος ανέφερε: «Ανταποκρίθηκα με πολύ χαρά στο κάλεσμα του Χρήστου Τσιρογιάννη να φιλοτεχνήσω το σιντριβάνι. Πρόκειται για ένα έργο που ξεχωρίζει ανάμεσα σ’ όλα όσα έχω κάνει, αφού είναι το μοναδικό που τοποθετήθηκε μέσα σε σιντριβάνι».
Από την πλευρά του ο κ. Τσιρογιάννης δήλωσε: «Το κέντρο της πόλης μας αποκτά ένα ακόμα σημείο αναφοράς: Το σιντριβάνι με το γλυπτό του σπουδαίου Ηπειρώτη Θόδωρου Παπαγιάννη. Και είναι μόνο η αρχή ανάμεσα στα έργα που θα κάνουμε για το Open Mall».
Από την πλευρά του ο κ. Χρηστούλης τόνισε πως «συζητάμε με τον κ. Παπαγιάνη να φιλοξενήσουμε στην Άρτα ένα συμπόσιο γλυπτικής».
Υπενθυμίζεται πως η κατασκευή του σιντριβανιού πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης όλου του πεζοδρομημένου κέντρου της πόλης που υλοποιεί η Δημοτική αρχή, προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ