ΑΠΟ το 2022 και μετά όταν η Ελλάδα ενεπλάκη με τον δικό της τρόπο στον πόλεμο της Ουκρανίας σβήστηκε από τον κατάλογο των φίλιων χωρών της Ρωσίας, η οποία μάλιστα προς τούτο έκανε και ιδιαίτερα σκληρές αναφορές.
Έως το 2021 η Ρωσία ήταν αυτή που διέθετε τα θηριώδη πυροσβεστικά αεροσκάφη Ilyushin II-76 για την κατάσβεση των πυρκαγιών με αποτελεσματικό μάλιστα τρόπο. Ποιά είναι η δυνατότητα αυτών των αεροσκαφών, των μεγαλύτερων δηλαδή πυροσβεστικών αεροπλάνων στον κόσμο; Ας το δούμε: Μεταφέρουν 42 τόνους νερού στις δύο δεξαμενές τους. Γεμίζουν με νερό μέσα σε 12 έως 15 λεπτά, το οποίο ρίχνεται από ύψος που φτάνει τα 50 μέτρα σε οκτώ δευτερόλεπτα και καλύπτει επιφάνεια 60.000 τετραγωνικά μέτρα.
Εμπλοκή για να κάνουν τα παιγνιδάκια τους ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους στην Ευρώπη δεν θέλαμε; Πάρτε τώρα τα ρέστα! Χαιρετήστε τα Ilyushin II-76 που αποδεικνύονταν σωτήρια με τις αποστολές κατάσβεσης. Όχι πάντως και τόσο λίγο το κακό για τη χώρα μας που χαϊδεύει τον κλόουν Ζελένσκι.
ΥΓ: Για να έχετε εις γνώση μια τάξη μεγέθους, τα καναντέρ για παράδειγμα που δίνουν τη μάχη της πυρόσβεσης μπορούν να μεταφέρουν στις δεξαμενές τους έως έξι τόνους νερό. Άρα επταπλάσια η δυναμικότητα των Ρωσικών Ilyushin II-76. Λιανοτούφεκα μπροστά τους τα «καναντέρ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ