Σε εποχές που πολλοί συμπολίτες μας αναπνέουν ακόμα σε κρυφές γωνιές γεμάτες ερημιά και χωρίς χαμόγελα, είναι ανάγκη να αναζητηθούν γι’ αυτούς συνταγές χαράς με κύρια συστατικά την αγάπη και την απλότητα.

Εκεί, σε ένα από τα τέσσερα καταπράσινα κάτω χωριά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, την Κ. Καλεντίνη, την Κυριακή του Σωτήρος ο συντοπίτης γιατρός Γιώργος Σιλιό- γκας φρόντισε να στείλει μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι «φυλάττουν Θερμοπύλες» γύρω από τη λίμνη Πουρναρίου. Μια πρόσκληση για ένα τοπικό ταπεινό συμπόσιο, όπου οι μαχαλάδες να σμίξουν μεταξύ τους για λίγες ώρες. Κι είναι να απορεί κανείς από πού τόσοι άνθρωποι ξεμύτισαν και έδωσαν το παρόν.

Μετά τον εκκλησιασμό και αφού άναψαν τα καντήλια των νεκρών προγόνων, επάνω σε ένα από τα μπαλκόνια της λίμνης και κάτω από τα δασιά πλατάνια στήθηκαν καρέκλες και τραπέζια. Απλώθηκε στην πλακόστρωτη πλατεία το ισχυρό στοιχείο της ενσυναίσθησης που κουβαλά σε ισχυρές δόσεις ο γιατρός «της καρδιάς».

Οι δύο Γεωργίες, η Φωτεινή και η Βαρβάρα, ακάματα σέρβιραν όλο το βιός της λίμνης, του Αμβρακικού και των λαχανόκηπων, προσφορά τού διοργανωτή. Ο Παναγιώτης εντυπωσίασε με τις γλυκύτατες βραστές πατάτες παραγωγής του. Το τσίπουρο της περιοχής και η παγωμένη μπίρα επέβαλαν μια γενική ευφορία. Όλοι σήκωσαν τα ποτήρια εις υγείαν, το ευχαριστήθηκαν κι έμειναν με την αίσθηση της καλύτερης καλοκαιρινής γιορτής.

Συγχαρητήρια, Γιώργο Περικλή Σιλιόγκα, για τις ιδέες σου και την προσφορά σου. Έκανες με την ενέργειά σου να συγκινηθούν πολλές ψυχές. Έδειξες ότι αγαπάς τους χωριανούς σου σαν αδέλφια σου και χωρίς διαχωρισμούς. Βέβαια, στο τέλος δεν κρατήθηκες και έριξες και τη ζεμπεκιά σου. Φωτογραφίες, παρότι τραβήξαμε, δεν βάζουμε, γιατί τελευταία έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα που μπορεί να σου κοστίσουν, κι είσαι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη της Άρτας τον προσεχή Οκτώβριο…

Έκανες, αγαπητέ Γιώργο, τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή σου να περάσει καλά, να κοιταχτεί στα μάτια και να αποτυπώσει την ύπαρξή του στον χάρτη των μικρών κοινωνιών μας.

Αυτές οι επικοινωνίες είναι βαθύς πολιτισμός που πρέπει να συνταγογραφείται ως θεραπευτικό μέσο για όλους μας. Κι εσύ από συνταγές… άλλο καλό!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ