Πολύ τυχεροί ήταν τελικά όλοι όσοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Σιγήν ιχθύος» στις 8 Ιουλίου στην Άρτα, την οποία προσέφερε με ελεύθερη είσοδο στο κοινό το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτα της ΑΔΕΔΥ με τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Εργαζομένων.
Το γεγονός ότι η εν λόγω παράσταση καθήλωσε το Αρτινό κοινό και κέρδισε τις εντυπώσεις όλων, διόλου τυχαίο ήταν. Η παράσταση αυτή από την θεατρική ομάδα «ΚλεψύΔΡΑ» την προηγούμενη εβδομάδα δεν απέσπασε ένα ή δύο αλλά πέντε βραβεία στο 19ο Φεστιβάλ Νεανικού Θεάτρου Κορίνθου όπου συμμετείχε. Έχουμε και λέμε: Πρώτο βραβείο καλύτερης παράστασης. Βραβείο εικαστικής αρτιότητας και πρωτοτυπίας. Βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για τις επτά ηθοποιούς, βραβείο κινησιολογίας και βραβείο κοινού!
Εις ότι δε αφορά την Άρτα έχει έναν λόγο παραπάνω να είναι υπερήφανη για την αναγνώριση της σπουδαίας πολιτιστικής παρέμβασης που προσφέρει αυτή η παράσταση καθώς η σκηνοθεσία υπογράφεται από την Κατερίνα Μπουζάνη, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα.
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον «Τ» (5 Ιουλίου 2023), η ίδια δήλωνε «συγκινημένη που επιστρέφει στις ρίζες της για να συνομιλήσει καλλιτεχνικά με τους ανθρώπους αυτού του τόπου που είναι τόσο συνδεδεμένη».
Πλέον και η Άρτα μπορεί να νιώθει υπερήφανη για τις διακρίσεις, ενώ απόλυτη ικανοποίηση δικαιωματικά μπορούν να βιώνουν και οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ σε τοπικό επίπεδο, που επέλεξαν και πρόβαλαν αυτό το πρωτότυπο θεατρικό έργο στο κοινό. Κι επειδή το καλοκαίρι δεν τελείωσε ας σκεφτούν ίσως κι άλλοι φορείς να δώσουν στο τοπικό κοινό που δεν μπόρεσε να το παρακολουθήσει μια δεύτερη, τρίτη και περισσότερες ευκαιρίες.
Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ