Ενα μήνα μετά τις εκλογές του Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία κάνει πράξη το 50% των προεκλογικών της δεσμεύσεων.
Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που ψηφίστηκε στις 27 Ιουλίου, ενισχύει τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους νέους. Αναγνωρίζει με ειλικρίνεια το πρόβλημα της ακρίβειας και προσ- φέρει μέτρα ανακούφισης και στήριξης των πολιτών. Συγκεκριμένα προχωρά σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων, σε μειώσεις φόρων και στην θέσπιση επιδομάτων. Πάντα με υπευθυνότητα, σύμφωνα με τις δυνατότητες της οικονομίας μας, και χωρίς να υποθηκεύει το μέλ- λον των παιδιών μας.
Οι πρώτοι ωφελημένοι από τα παραπάνω μέτ- ρα είναι οι 663.000 δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας. Μετά από 14 χρόνια θα δουν καθαρές αυξήσεις στους μισθούς τους που υπολογίζονται στα 800 ευρώ καθαρά το χρόνο. Αύξηση κατά 30% δίνεται και στο επίδομα θέσης ευθύνης. Μέτρο που προσφέρει ένα οικονομικό κίνητρο στους εργαζομένους του δημοσίου για να εξελιχθούν. Ενώ εισάγει και μια καινούργια νοοτροπία παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση.
Στον πυρήνα, όμως, της πολιτικής και της ιδεολογίας μας είναι η ενίσχυση της Παιδείας, της Οικογένειας, της Πατρίδας και πρωτίστως των Νέων μας. Θέλουμε καλύτερη παιδεία. Επενδύουμε στα Πανεπιστήμιά μας και στους ανθρώπους που τα υπηρετούν. Πιστεύουμε πως οι πανεπιστημιακοί αξίζει να αμείβονται σύμφωνα με τα προσόντα τους. Δίνουμε αυξήσεις έως και 16% σε 12.500 καθηγητές και ερευνητές.
Ωστόσο, καρδιά των αξιών μας αποτελεί η οικογένεια. Το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας χρειάζεται προστασία. Με φορο-ελαφρύνσεις, αυξήσεις επιδομάτων και συντάξεων κάνουμε τα πρώτα βήματα για την ενίσχυσή της. Μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αύξηση του αφορολόγητου ανά παιδί στα 1000 ευρώ, υλοποιήθηκε. Το επίδομα τέκνων αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Απαλλάσσουμε πλήρως από την συμμετοχή στα φάρμακα τους 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Δίνουμε αυξήσεις 7,75% σε 9.500 συνταξιούχους του «μικρού δημοσίου». Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους πολίτες απέναντι στην ακρίβεια των τροφίμων με την επέκταση του Market Pass έως τον Οκτώβριο.
Οι γυναίκες και οι άνδρες που υπερασπίζονται την πατρίδα μας, οι άνθρωποι που προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες μας χρειάζονται στήριξη. Οι θυσίες τους αναγνώριση και ανταπόδοση. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα λάβουν συνολικά πέντε αυξήσεις. Αυξήσεις στα επιδόματα παραμεθορίου και ιδιαίτερων συνθηκών, καθώς και τις αντίστοιχες με των δημοσίων υπαλλήλων αυξήσεις στο βασικό μισθό και τα επιδόματα.
Όταν αναφερόμαστε στην πατρίδα δεν ξεχνάμε τον αληθινό της πλούτο, τη νέα γενιά. Επενδύουμε στους νέους μας. Προσφέρουμε κίνητρα για να παραμείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν. Για να το πετύχουμε αυτό διπλασιάσαμε τους πόρους του προγράμματος το «Σπίτι Μου». Με επιπλέον 375 εκατ. ευρώ αυξήσαμε κατά 5.000 τον αριθμό των επιδοτούμενων δανείων. Χρηματοδοτούμε συνολικά 10.000 χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για νέους έως 39 ετών ώστε να αποκτήσουν την δική τους κατοικία. Τέλος, καθιερώνεται ως μόνιμο το «Youth Pass».
Η παράταξή μας κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Αποδεικνύει την ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητά της. Στηρίζει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Δίνει προοπτική στους νέους μας. Δημιουργεί την ισχυρή και παραγωγική Ελλάδα. Μια χώρα δυναμική και εξωστρεφή που κοιτάζει το μέλλον με αυτοπεποί- θηση και αισιοδοξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ