Ο κύβος ερρίφθη από την Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου, η οποία επέλεξε τον συνδυασμό «Αρτινών Συνεργασία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη προκειμένου να δώσει από κοινού τη μάχη της ενόψει των δημοτικών εκλογών.
Είναι η σύμβουλος που ως υποψήφια με τον συνδυασμό «Γέφυρα στο Μέλλον» με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαλέξη στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις συγκέντρωνε τον υψηλό- τερο αριθμό σταυρών προτίμησης. Μάλιστα όταν ο κ. Παπαλέξης εκλέχθηκε δήμαρχος βρέθηκε μακράν πρώτη μεταξύ των υποψηφίων συμβούλων όλων των συνδυασμών.
Η Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου όντας αντιδήμαρχος την περίοδο 2011-2014, ήταν αυ- τή που έθεσε τις βάσεις για την αλλαγή των δεδομένων στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Αρταίων, θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής και τα κατάφερε.
Πάνω στις δομές που η ίδια εδραίωσε με κόπο και σκληρή δουλειά πάτησαν και οι επόμενοι αντιδήμαρχοι συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε. Αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που προσέφεραν τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια προγράμματα αναπτύσσοντας δράσεις αλληλεγγύης και ταυτόχρονα έφερε τον εθελοντισμό στο προσκήνιο. Ενέταξε 12 παιδικούς σταθμούς στο ΕΣΠΑ εξασφαλίζοντας δωρεάν σίτιση και για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ με δική της υπογραφή δημιουργήθηκε το Κέντρο κατά της Βίας των Γυναικών. Στον καιρό της κρίσης ανέπτυξε ένα ευρύ πρόγραμμα με δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογέ- νειες, διανέμοντας μόνο το 2013 είδη διατροφής σε 1.400 άπορες οικογένειες.
Αυτά είναι λίγα από την συνολικά ανεκτίμητη προσφορά της που δύσκολα θα βρεθεί συμπολίτης μας να αμφισβητήσει.
Η ανάρτηση του δημάρχου. Μετά την συμφωνία συνεργασίας για τον κοι- νό αγώνα που είναι πανέτοιμη να δώσει η Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου, ο δήμαρχος Αρταίων σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η απόφαση της Βίκυς Βασιλάκη – Μητρογεώργου να πλαισιώσει τον συνδυασμό μας «Αρτινών Συνεργασία», αλλά και προσωπικά για μένα καθώς η εκτίμησή μου, προς το πρόσωπό της ήταν και παραμένει απεριόριστη.
Παράλληλα, όμως, και βαθύτατη ικανοποίηση διότι με την επιλογή της, που προφανώς έκα- νε μετά από ώριμη σκέψη, αναγνωρίζει το έργο μας για τη σημερινή αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Μαζί της, μαζί με όλους όσοι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης, μαζί με τους συμπολίτες μας δεν θα αφήσουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο, για να συνεχίσουμε με ανανεωμένες τις δυνάμεις μας και με την ίδια πάντα όρεξη, ώστε ο Δή- μος μας να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει, αισθανόμενοι όλοι περήφανοι για τις ομορφιές και την ανθρώπινη εικόνα του.
Η Βικτωρία Βασιλακη-Μητρογεώργου που χωρίς αμφιβολία έχει αφήσει το δικό της θετικό αποτύπωμα από θέση ευθύνης στα δημοτικά μας πράγματα και η οποία κατέκτησε επάξια τον χαρακτηρισμό του αυτοδιοικητικού προσώπου ευρείας κοινής αποδοχής, συμπορεύεται πλέον μαζί μας αποφασισμένη, όπως όλοι μας, να εργαστούμε σκληρά για την Άρτα που θέλουμε και μπορούμε να την φτάσουμε πολύ ψηλά.
Γιατί εμείς ήρθαμε και πορευόμαστε “όχι για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο”… αλλά είμαστε εδώ “για να σμίξουμε τον κόσμο (της Άρτας)” παραφράζοντας κάπως τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Και κρίκος αυτής της αλυσίδας είναι και η Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογιώργου. Καλόν αγώνα σε όλους μας.
Καλή σου επιτυχία κυρία Βίκυ!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ