ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ το ΠΑΣΟΚ να μη βρεθεί εκτός μάχης στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Αρταίων, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης (φωτο) αποδέχτηκε με δική του θέληση τον ρόλο της… Ιφιγένειας.
Ενώ, όπως είπε στην δημοτική ολομέλεια του κόμματος, εδώ και ενάμισι χρόνο δήλωνε πως δεν θα κατέλθει εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων, βλέποντας τελικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στις εκλογές, την «ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος» επιχείρησε να διασώσει την τιμή του. Έστω κι αν θα δέχονταν κριτικές για την αναδίπλωσή του.
Εν τω μεταξύ ο ίδιος ουδεμία ευθύνη φέρει για την ολιγωρία και εν πολλοίς την αδιαφορία της οργάνωσης να προετοιμάσει από νωρίς την σύνταξη των δυνάμεών του για κάθοδο στην αναμέτρηση. Από τη στιγμή που ο Ι. Παπαλέξης δήλωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, το «γήπεδο» παρέμεινε κενό και άρα η ΝΕ όφειλε να αναλάβει πρωτοβουλίες. Όμως το πήγαινε συνεχώς πίσω – πίσω με αποτέλεσμα στελέχη και μέλη του να σκορπίσουν εντασσόμενα σε άλλους συνδυασμούς. Ως εκ τούτου η αδυναμία να συγκροτηθεί αξιόμαχο ψηφοδέλτιο κατέστη προφανής.
Παρόλα αυτά δέχθηκε να σηκώσει τον σταυρό του μαρτυρίου μόνο πολύ βαρύς καθώς θα ήταν ζήτησε στηρίγματα. Έμπειρος αυτοδιοικητικός καθώς είναι δεν τα είδε νάρχονται στην προθεσμία που έδωσε γι’ αυτό και δεν προχώρησε. Θα πρέπει να εξηγηθεί ότι οι συνομιλίες του για κάθοδο περιορίστηκαν στο εσωκομματικό πεδίο. Ποτέ ο ίδιος δεν έκανε επίσημη προσωπική δήλωση απευθυνόμενος στην τοπική κοινωνία ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Αυτό θα προέκυπτε από τη στιγμή που η οργάνωση αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές θα έβαζαν πλάτη.
Όσα διαχέονταν στη δημοσιότητα περί της υποψηφιότητάς του αποτελούσαν ερμηνείες και τίποτε παραπάνω. Επομένως, είναι άστοχο να γίνεται λόγος για απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τη στιγμή που ποτέ η ανακοίνωση δεν έγινε με όρους κοινωνίας.
Κριτική για άλλους χειρισμούς, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση με την Τζένη Ταπραντζή, είναι εύλογο να γίνονται. Όχι όμως επί της ύστατης προσπάθειάς του να μη μείνει το ΠΑΣΟΚ εκτός εκλογικής μάχης. Διότι την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό την φέρνει η οργάνωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ