ΕΚΑΝΕ πίσω, κι αυτή τη φορά με το δίκιο του, ο Γιάννης Παπαλέξης. Στη δημοτική ολομέλεια την Τρίτη της περασμένης εβδομάδας μπροστά στην αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπηθεί στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αρταίων πήρε το λόγο και είπε ότι είναι διατεθειμένος να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού αλλά υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει γενική κομματική συστράτευση.
Προκειμένου να μη φανεί ότι στο τέλος θα γίνει γραφικός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε απευθυνόμενος προς την ολομέλεια, έδωσε διορία μέχρι την περασμένη Παρασκευή ώστε το κόμμα να κάνει γνωστά τα πρώτα ονόματα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο. Απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το αίτημα που διατυπώθηκε ήταν για 40 περίπου πρόσωπα.
Η Παρασκευή έφτασε χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κινητικότητα. Ο ίδιος φαίνεται να διαπίστωσε αδράνεια καθώς ονόματα δεν είδε οπότε σήμανε… λήξη συναγερμού. Διαμήνυσε πως κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις ψηφοδέλτιο δεν μπορεί να συγκροτηθεί εγκαταλείποντας στην προσπάθεια. Επί της ουσίας όμως η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε από το ΠΑΣΟΚ, που αποδείχθηκε ύστερα και από αυτό το… τεστ ότι ήταν απροετοίμαστο και εντελώς ανέτοιμο να συμμετάσχει στη μάχη των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αρταίων. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση. Μια περίοδο κατά την οποία ανέδειξε πέντε δημάρχους (Νίκος Σιμιντζής, Χρήστος Παπαγεωργίου, Πάνος Οικονομίδης, Γιάννης Παπαλέξης). Σύνολο δηλαδή θητείες 28 χρόνων από τα 48 μετά το 1975. Εξέλιξη αν μη τι άλλο πολιτικά τραγική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ