ΤΟΝ γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία με νεαρό αγόρι που πήρε το ποδήλατό του και κρεμώντας μια νάιλον σακούλα με μπουκάλια νερό τα πήγε εν μέσω φοβερού καύσωνα που επιτείνονταν λόγω πυρκαγιάς για να τα προσφέρει στους πυροσβέστες ως ένδειξη ευχαριστιών για τον σκληρό όσο και επικίνδυνο αγώνα που δίνουν για να σβήσουν τις φλόγες σ’ ένα από τα πύρινα μέτωπα.
Αψηφώντας την δύσκολη πρόσβαση αλλά και το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων το παιδί αυτό δεν έκανε πίσω και έφτασε στον προορισμό του. Ανάμεσα στα αποκαΐδια φάνταζε και ως άγγελος, σαν από… μηχανής θεός για κάτι που οι μαχόμενοι πυροσβέστες το είχαν εκείνη τη στιγμή μεγάλη ανάγκη. Να ξεδιψάσουν.
Η ενέργειά του προκάλεσε βαθιά συγκίνηση με έναν από τους εποχικούς πυροσβέστες να δημοσιεύσει ένα μήνυμα με παράλληλες αιχμές προς την κυβέρνηση, το εξής: «Όταν σκάει μύτη μέσα στη ζέστη ένας πιτσιρικάς από το πουθενά, με ντάλα ήλιο, έχοντας κάνει πάνω από δύο χιλιόμετρα διαδρομή με το ποδήλατό του σε δρόμους που δυσκολεύονται ακόμα και τα 4Χ4 να ανέβουν, λέγοντάς σου “Σας ευχαριστώ που σβήσατε τη φωτιά, ήρθα να σας φέρω λίγο κρύο νερό να δροσιστείτε”, νιώθεις ότι υπάρχει ελπίδα.
Το ένα δέκατο της εκτίμησης αυτού του παιδιού να εισπράτταμε από την κυβέρνηση δεν θα είχαμε τα χάλια που επικρατούν στον κλάδο μας. Συγνώμη αν είναι άκυρο απλά ήθελα να το μοιραστώ. Καλή δύναμη σε όλους μας».
Σημείωση: Ο τίτλος είναι από το τραγούδι «Κάποτε θάρθουν να σου πουν» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου σε σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδά ο Παύλος Σιδηρόπουλος (έτος κυκλοφορίας 1979).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ