Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Ευάγγελος Χαρμπής, υπογράμμισε πως τα προβλήματα του νοσοκομείου αποτελούν θέματα συζήτησης τα τελευταία 10 χρόνια και όποιοι παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Συλλόγου γνωρίζουν ότι αναδεικνύονται.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ακόμα κι αν προκηρύσσονται θέσεις δεν καλύπτονται γιατί οι νέοι γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό. Συνάμα τόνισε πως δεν πρέπει να προκηρύσσονται ίδιες θέσεις σε Άρτα και Πανεπιστημιακό, γιατί οι ενδιαφερόμενοι θα προτιμήσουν το δεύτερο. «Το είχα πει και στην κ. Γκάγκα πριν έναν χρόνο που ήρθε στην Άρτα. Όπως επίσης και ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για να έρθουν γιατροί. Αλλά να υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση ώστε ένα χρόνιο πριν συνταξιοδοτηθεί ένας γιατρός η θέση να πρκηρύσσεται».
Ο κ. Χαρμπής συντάχθηκε με το αίτημα για μαζικές προσλήψεις γιατρών καθόσον όπως είπε «αποτελεί πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου. Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις και να στηριχθούν τα Κέντρα Υγείας. Ζητάμε, επίσης, να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία. Αυτή η κατηφόρα δεν είναι καλή για το νομό και τους πολίτες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ