Μετά από 30-20-10 έτη ξανά με όλους αυτούς τους… ανεξάρτητους – φυντάνια. Ανεξάρτητος! Τι θες ορέ. Απευθύνεσθε σε… πρόβατα; Έτσι νομίζεις; «Κουνιέσαι, λυγιέσαι και φιγούρα πουλάς». Έτσι τραγουδά ο μέγας Εμμανουήλ Χιώτης. Ανεξάρτητος! Κάπου είσαι αγκιστρωμένος. Δεν μπορεί. Η ΕΛΛΑΣ είναι αγκιστρωμένο ψάρι των ΗΠΑ. Ποιος το είπε και πότε; Άμα το πετύχεις (μπορεί να το διάβασες στον «Τ», πουτσαρά), σε κερνάω εξπρέσο με τα όλα σου!
Κάποιο κόμμα, κομματίδιο από-κομμα θα ψηφίζεις. Κυκλοφορείς άνευ ταμπέλας στο χωργιό, στην πόλη, στας… Παρισίους; Όχι. Κάπου είσαι. Και ορθώς. Κατεβαίνω ως ανεξάρτητος με… συνεργαζό- μενος ρε. Συνεργαζόμενος. Να σε βοηθήσω θέλω, ρε. «Τεχνικό Γραφείο τάδε και συνεργαζόμενοι…». Ναι. «Δικηγορικό γραφείο τάδε και συνεργαζόμενοι». Ναι. Ο επικεφαλής σου κάπου ανήκει. Τί σημαίνει ανεξάρτητος; Κάποιο κόμμα τον στήριξε, τον στηρίζει. Κανένα; Είναι ανεξάρτητος; Φτιάξτε ψηφοδέλτιο(α), ανεξαρτήτων. Πανεύκολο.
Γράφω, γενικώς, ανά την χώρα. Στις βουλευτικές, κρατάς, κρατάτε σημαιούλες διαφόρων χρωμάτων. «Είμαι ο τάδε»… Μάνα μ’, μάνα μ’. Πολύ σωστά. Στας δημοτικάς; «Τζέκιλ και Χάιντ». Τί; Άκρως επικίνδυνοι. Καμία εφημερίς δεν σας τα γράφει. Είστε επικίνδυνοι. Αντί να αρπάξετε απ’ το μαλλί τα αφεντικά σας και δη τον κάθε υπουργίσκο επί των Εσωτερικών και να ζητήσετε αύξηση των κονδυλίων για τους ΟΤΑ που από το 1982 φθίνουν, το παίζετε ανεξάρτητοι! Τότε ήταν κάπου στο 15%. Σήμερις πόσο… Μηδέν! Κοινώς κλουρ… μηδέν!
Γίνατε φοροληστές του λαού. «Δεν έχω… πάρτε τα από τους δημότες σας». Έτσι κυνικά. Είστε πειθήνια όργανα. Είστε και με κομματική ταυτότητα. Ντρέπεστε να το γράψετε… Κάπου είστε. Σωστά; Το «ανεξάρτητος» γιατί το γράφετε; Αέρα… πατέρα! Πολλοί μαζέφκταν σε ένα ψηφο- δέλτιο για τον κάθε Δήμο και βουρ να κατακτήσετε και το Εργατικό Κέντρο Άρτας που το κατέχει το κόμμα μου, το ΚΚΕ, εδώ και 15 έτη.
Τί κάθεστε και κλώθετε; Στα Σωματεία, συνδικάτα, στους φοιτητές… Βουρ ρε. Απόντες απ’ όλα. Μέσα στην φασιστική στρούγκα της ΕΕ, στο ΝΑΤΟ των εγκληματιών ΗΠΑ. Πού είστε ρε να σας στείλω να σκάψτε με τα νύχια τον Όλυμπο που έχει φυσικό αέριο.
Βόλι κόκκινο, κατακόκκινο: ΚΚΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ