Για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου στο Κομπότι, η Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρει: «Η Παρασκευή 21 Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στο Κομπότι Άρτας. Από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου μπαίνει λουκέτο.
Είναι ένα από τα εκατοντάδες Ταχυδρομικά Καταστήματα που η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να κλείσει, ονομάζοντας αυτή την κίνηση “αναδιοργάνωση”. Οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Η αποδιοργάνωση ονομάζεται “αναδιοργάνω- ση”, το κλείσιμο υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες και η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ημέτερα ιδιωτικά συμ- φέροντα βαπτίζονται “εκσυγχρονισμός”, η απορρύθμιση καίριων δημόσιων υπηρεσιών παρουσιάζεται ως “μεταρρύθμιση”.
Είναι ίδιον της νέας – παλιάς κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη η συστηματική υπονόμευση δημόσιων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όπως είναι τα ΕΛΤΑ, τα οποία, ει- ρήσθω εν παρόδω, βάσει σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο (2013) έχουν καταστεί φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας ως το τέλος του 2028, κάτι που πλέον καταστρατηγείται και τυπικά, ενώ παράλληλα, βάσει του Ν.4053/2012 όσο και από το καταστατικό του Οργανισμού, υφίσταται ως υποχρεωτική αποστολή τους, η “παροχή καθολικών και προσβάσιμων υπηρεσιών σ’ όλη την Ελλάδα”.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους κυβερνώντες που αδιαφορούν για το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ έχουν την υποχρέωση να λειτουργούν κυρίως με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, διαθέτοντας τις υπηρεσίες τους τόσο στο κέντρο κάθε πόλης όσο και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές και για το λόγο αυτό συνιστά ανεκτίμητης αξίας το δίκτυο καταστημάτων που διαθέτουν, αποτελώντας παράλληλα το συνεκτικό κοινωνικό, επαγγελματικό και οικονομικό ιστό της ζωής σε κάθε μικρό ή μεγάλο χωριό και σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Δεν τους ενδιαφέρει η περαιτέρω απομόνωση της ελληνικής περιφέρειας ούτε οι συνέπειες της επιβάρυνσης των κατοίκων και των επαγγελματιών, που θα πρέπει πλέον να μετακινούνται στο κέντρο της Άρτας.
Το ζητούμενο, όμως, για όλους εμάς είναι με συνεργασία και αταλάντευτη αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Να μην επιτρέψουμε να συσσωρευτούν και άλλα προβλήματα στην ήδη πληττόμενη περιφέρεια και στους ανθρώπους της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ