Το ΠΑΣΟΚ έρχεται για να αποτελέσει την εναλλακτική στη δεξιά. Να προσφέρει επεξεργασμένες λύσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα στα προβλήματα των παραγωγών, των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων.
Το ΠΑΣΟΚ έρχεται να κυβερνήσει. Ειδικά όταν στις τελευταίες μετρήσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται με μονοψήφιο ποσοστό και εμείς άνω του 15%.
Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε μέσα στην κοινωνία. Να αφουγκραζόμαστε τους πόθους της. Να ακού- με τα προβλήματά της. Να της προσφέρουμε διεξόδους και ευκαιρίες έκφρασης. Κατά συνέπεια το ΠΑΣΟΚ θα πρέ- πει να είναι μπροστά σε όλες τις μάχες.
Πολύ σωστά ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε την πολιτική κατεύθυνση για αυτόνομη κάθοδο σε κάθε Περιφέρεια και στους μεγάλους Δήμους. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι… «ανά τετραετία» κόμμα. Να εμφανίζεται μόνο στις εθνικές εκλογές και μετά να αφήνει «ξεκρέμαστους» τους φίλους και τα μέλη του. Να ψάχνουν τοπική ή περιφερειακή έκφραση στο ένα ψηφοδέλτιο ή στον δείνα υποψήφιο…
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα «on-off». Να «ανοιγοκλείνει» αναλόγως των προσωπικών φιλοδοξιών… Και δεν μπορεί σε τοπικό επίπεδο ένα στέλεχός μας να πηγαίνει με τον δείνα και μια άλλη με τον τάδε. Έτσι, άνευ προγράμματος, με προσωπική ατζέντα, κυρίως χωρίς συλλογικούς στόχους… Δεν μπορεί να αφεθούν οι φίλοι μας, οι σύντροφοί μας να ανταλλάσουν υπονοούμενα (για να μην πω ύβρεις) ευρισκόμενοι σε αντίπαλα (τοπικά) στρατόπεδα και κανένας να μην βρίσκεται στο σωστό μέ- ρος (του ΠΑΣΟΚ).
Πώς, άραγε, θα συγκροτηθεί περιφερειακό ψηφοδέλτιο όταν επιτραπεί να εμφιλοχωρήσει η διχόνοια τοπικά, με αφορμή της δημοτικές εκλογές; Ποιος, αλήθεια, θα καλέσει τους (μαλωμένους;) συντρόφους, οι οποίοι προηγουμένως θα έχουν διασπαρεί σε «αντί- παλα» ψηφοδέλτια, να έρθουν στην κοινή εμφάνιση υπό τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου του ΠΑΣΟΚ; Αντί τα μέλη της Νομαρχιακής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης να βγουν εν σώματι από τα γραφεία και να πορευτούν με τα προτάγματα του ΠΑΣΟΚ, θα ξετρυπώνουν άραγε από τα γραφεία αντίπαλων φατριών; Πως όλα αυτά τα στελέχη, μετά το καμίνι των τοπικών εκλογών, θα ομονοήσουν ώστε να δουλέψουν για τη συλλογική προσπάθεια, να ξαναγίνει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση;
Γι΄ αυτό απαιτείται η Νομαρχιακή Επιτροπή, με την χρήσιμη καθοδήγηση του ΠΑΣΟΚ από τα κεντρικά, να διαμορφώσει 8 έως 10 προγραμματικούς άξονες για την Άρτα. Τον Δήμο και τα προβλήματα των πολιτών. Παράλληλα, να αγκαλιάσει και να συνδαυλίσει – θα έλεγα – τις θεμιτές και καλοδεχούμενες φιλοδοξίες παλαιών και, κυρίως, νέων φίλων ώστε να εμπλακούν ενεργά στις λύσεις των προβλημάτων της Άρτας.
Πιστέψτε με! Είναι τόσα το προβλήματα του Δήμου μας και τέτοιας έκτασης η πολιτική και προσωπική απογοήτευση, που ένα συνεκτικό σχέδιο για την Άρτα με νέα δυναμική και ακέραιους ανθρώπους θα προσδώσει κύρος στην προσπάθεια και θα έχει θετικότατο, εκλο- γικό – πολιτικό, αποτέλεσμα. Οτιδήποτε άλλο (θα) είναι κατώτερο των αναγκών της πόλης. Υποδεέστερο των υψηλών στόχων του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή θα είναι προβληματικό για το μέλλον.
Νομίζω κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο. Άρα, όλοι πρέπει να εργαστούμε με συντροφικότητα και αλληλεγγύη για το μέλλον. Θα έχει για όλους ευκαιρίες! Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται πολύ ξηρασία. Δεν θα υπάρχει ευκαιρία για κανέναν… Πιστέψτε με!
*Ο Χρήστος Μέγας είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ