«Στην ανοιχτή συνέλευση της δημοτικής παράταξής μας στις 13 Ιουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές – δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με προτεινόμενη επικεφαλής την Βάσω Αμπελογιάννη (φωτο)», κάνει γνωστό μέσω ανακοινώσεως Τύπου η «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή».
Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται: «Αποφασίσαμε να δώσουμε την μάχη των εκλογών αυτόνομα με αισιοδοξία και δύναμη! Απέναντι σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που θέλει να διατηρήσει την “υπάρχουσα τάξη”, το status quo, στην τοπική αυτοδιοίκηση και με τις ευλογίες τις ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των κουστουμιών των εν ενεργεία Δημάρχων και επιθυμεί διακαώς να ελέγξει πλήρως την αντιπροσώπευση στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θέλουμε ένα Δήμο: Δίπλα στις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων του. Απέναντι στις πολιτικές που όλα τα αντιμετωπίζουν αποκλειστικά σαν τεχνικά δελτία ΕΣΠΑ, και που πολλές φορές εφευρίσκουν “ανάγκες” με έργα “κεντρικά σχεδιασμένα”, “ταμεία ανάκαμψης”, χρηματοδοτικά εργαλεία, δάνεια, συμβούλους και σπόνσορες. Που θα προστατεύει τα δημόσια αγαθά και τους δημόσιους χώρους, απέναντι στις λογικές της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος των πάντων.
Που θα σέβεται τις αποφάσεις και την βούληση των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις λογι- κές που βλέπουν τους ανθρώπους σαν δεξαμενές απελπισμένων ψηφοφόρων. Με κοινωνική πολιτική και στήριξη των δημοτών, με περιβαλλοντική πολιτική απέναντι στις πολιτικές της ερημοποίησης και της φτώχειας.
Τα πολλά προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα το έχουμε αποδείξει με την στάση μας και την προσπάθειά μας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, στις συνελεύσεις των τοπικών συμβουλίων αλλά και στις κοινωνικές δράσεις. Πάν- τα στο πλευρό των πολιτών, πάντα στο πλευ- ρό των εργαζόμενων, των αγροτών, των νέων, των ανέργων, με προτάσεις και λύσεις, με άποψη για τα μεγάλα και τα μικρά.
Καλούμε όλες και όλους να συμπορευτούμε στον αγώνα αυτό για μια διαφορετική αυτοδιοίκηση! Καλούμε όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς ανθρώπους, τον κόσμο της αρι- στεράς και των κινημάτων, τη νεολαία, τον κόσ- μο της εργασίας, τους ανέργους, αυτούς που αισθάνονται ότι δεν έχουν φωνή, τους ανθρώπους που αγωνίζονται στο δρόμο και στη ζωή, να πάμε μαζί και σ’ αυτή τη μάχη!
Για να αλλάξουμε το τοπίο! Για να παλέψουμε για τα σημαντικά και τα λιγότερο σημαντικά, πλάι – πλάι! Για να απαιτήσουμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα διαφορετικό παρόν και μέλλον από αυτό που μας προορίζουν! Για να αμφισβητήσουμε την «παντοκυριαρχία» τους και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ