ΔΥΟ τρύπες που άνοιξαν στα καλά καθούμενα επί της οδού Λουριώτη στην περιοχή Τριγώνου αιφνιδίασε τους περιοίκους και παράλληλα τους προβληματίζει.
Μπορεί η διάμετρός τους να μην είναι και τόσο μεγάλη όμως σε συνδυασμό με κάποια υποχώρηση του εδάφους επί της διπλανής πλατείας στην οποία λειτουργεί η παιδική χαρά, επιτείνει την ανησυχία.
Ειδοποιήθηκε μεν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αρταίων σπεύδοντας να γεμίσει τις τρύπες με χαλίκι και άσφαλτο, ωστόσο μετά από λίγες ώρες «κατάπιαν» το υλικό και χρειάστηκε δεύτερη επιχείρηση για να σκεπαστούν.
Απ’ ότι μάς αναφέρουν οι περίοικοι σε μια η περίμετρος είναι περίπου 30 εκατοστά και το βάθος γύρω στους 40 πόντους και στην άλλη που βρίσκεται πολύ κοντά το άνοιγμα και το βάθος είναι μεγαλύτερα. Ειδικοί δεν είμαστε όμως νομίζουμε ότι αυτά δεν αποτελούν παρά μονάχα μπαλώματα.
Προκειμένου οι άνθρωποι να μη ζουν με το φόβο καθώς στο σημείο αυτό υπάρχουν δίπλα – δίπλα οι δύο μοναδικές στο Τρίγωνο εξαώροφες πολυκατοικίες, οι οποίες και πρωτοχτίστηκαν, καλόν είναι το φαινόμενο να ερευνηθεί εις βάθος.
Ας μην διαφεύγει της προσοχής άλλωστε ότι από την συγκεκριμένη περιοχή διέρχονταν ο ποταμός Άραχθος, επομένως τα κτίρια χτίστηκαν στην κοίτη του, τουτέστιν πάνω στην άμμο. Μπορεί να έγινε από τους εργολάβους εξυγίανση εδάφους κανείς παρ’ όλα αυτά δεν είναι εις θέση να γνωρίζει αν συντελείται υποχώρηση του εδάφους.
Γι’ αυτό όχι μόνο συνιστάται αλλά και επιβάλλεται ένας τεχνικός έλεγχος από αρμόδια υπηρεσία, ας πούμε την ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) πρώην ΙΓΜΕ. Κι επειδή μιλάμε για κλονισμό αίσθησης ασφάλειας των πολιτών, την πρωτοβουλία νομίζουμε ότι πρέπει να αναλάβει ο Δήμος Αρταίων. Και μάλιστα τώρα πριν είναι αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ