Τριάντα έξι νέες αιτήσεις, σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για την χορήγηση άδειας παραγωγού έχουν κατατεθεί για την Ήπειρο στους δύο κύκλους του τρέχοντος έτους.
Είκοσι αιτήσεις κατατέθηκαν τον Φεβρουάριο και άλλες 16 τον Ιούνιο. Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά αιολικά πάρκα αλλά και υδροηλεκτρικά. Υπενθυμίζεται ότι μία πληθώρα ανάλογων έργων έχει εξασφαλίσει ήδη άδεια παραγωγού σε προηγούμενους κύκλους και βρίσκονται πλέον στην διαδικασία είτε της αδειοδότησης είτε και της κατασκευής και λειτουργίας.
Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά οι αιτήσεις που κατατέθηκαν τον Φεβρουάριο αφορούν τα ακόλουθα έργα και περιοχές: Αργιθέας Αχελώου «Στροφή», αιολικά. Δήμος Κεντρ. Τζουμέρκων, Αθαμανίας «Παλαιοκάτουνο», αιολικά. Δήμοι Αρταίων και Ζηρού, σε Ξηροβούνι (Άρτα), Ανωγείου και Γοργομύλου (Ζηρού), αιολικά. Δήμοι Αρταίων και Ζηρού, σε Ξηροβούνι (Άρτα) και Ανωγείου θέση «Πάτημα», μικρά υδροηλεκτρικά έργα.
Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, στον Παραπόταμο (θέση Βάραθρον), αιολικά. Στο Δήμο Φιλιατών (θέση Κοκκινίτσα), αιολικά. Στον Δήμο Β. Τζουμέρκων, σε Κατσανοχώρια και Μονολίθι, αιολικά. Στους Δήμους Δωδώνης και Ζίτσας (Δωδώνης και Μολοσσών) στην θέση «Κούρεντα», αιολικά. Στον Δήμο Ιωαννιτών σε Παμβώτιδα και γέφυρα Δρίσκου – Κράψης, αιολικά. Στο Δήμο Κόνιτσας, σε Μαστοροχώρια και Γυμνόν, στις δύο περιοχές, αιολικά. Στην Κόνιτσα, στην θέση «Οχυρόν», μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Επίσης στην Κόνιτσα, στην θέση «Οχυρόν», φωτοβολταϊκά, σε Μαστοροχώρια και Γυμνόν αιολικά, στην θέση «Οχυρόν» άλλο μικρό υδροηλεκτρικό, στη θέση «Οχυρόν, άλλα αιολικά. Στους Δήμους Δωδώνης και Σουλίου, στην θέση «Ζυγαριά» μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Στην Πρέβεζα, στην θέση «Αρχάγγελος» Ζαλόγγου, αιολικά.
Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν τον Ιούνιο αφορούν τα ακόλουθα έργα: Δήμος Αρταίων, σε Βλαχέρνα, θέση «Άραχθος», «Σκαμνιά», Γέφυρα», «Αμβρακία», αιολικά. Επίσης στον Δήμο Αρταίων, στο Ξηροβούνι, στην θέση «Δάφνη», «Σκοπούλα» και «Μαρά» αιολικά. Στους Δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, σε Άγναντα, Πράμαντα και ρέμα Ραφτανίτης, μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Στα Θεοδώριανα, στο ρέμα «Άσπρη Γκούρα», μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, στην θέση «Ρέμα Βαπτιστή», μικρό υδροηλεκτρικό έργο. Στον Δήμο Δωδώνης, στην Σκλίβανη, μονάδα βιομάζας. Στον Δήμο Ζαγορίου, στην Τύμφη, θέση «Λάϊστα» μικρό υδροηλεκτρικό έργο και επίσης μικρό υδροηλεκτρικό έργο στον Δήμο Ζίτσας – Ευρυμένου στη θέση «Ράϊκο». Επανήλθαν στην Κόνιτσα με αίτηση για αιολικό σε Φούρκα και Μαστοροχώρια, θέση «Οχυρό», καθώς και με δύο μικρά υδροηλεκτρικά στις θέσεις «Βουρμπιανίτικο» και «Μαρδίτσα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ