Την περιοχή Χαλκιάδων, Κιρκιζατών και Πλησιών επισκέφτηκε η Δημοτική Αρχή για ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.
«Πρόκειται – όπως αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου – για μια πρωτοβουλία που περιλαμβάνει τακτικές επισκέψεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, ο αντιδήμαρχος Έργων, Εξοικονόμησης Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας και Χωροταξίας Σωτήρης Χρηστούλης, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας Παντελής Κωλέτσος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκιάδων Απόστολος Βασιλάκος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κιρκιζατών Νίκος Μπέλλος, κάτοικοι των περιοχών, αλλά και μέλη της παράταξης.

Σε Χαλκιάδες
Η Δημοτική Αρχή αναφέρθηκε στα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια και τους ενεργούς πολίτες για την περίοδο 2014 – 2023. Για την περιοχή Χαλκιάδων υλοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν: 1. Η αντικατάσταση (ολοκληρώθηκε) όλου του δικτύου ύδρευσης του οικισμού μήκους 15 χιλιομέτρων με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ από την ΔΕΥΑΑ. 2. Το έργο αποχέτευσης (ολοκληρώθηκε) του οικισμού που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΑ 3. Πραγματοποιήθηκαν έργα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και αγροτικές καλλιέργειες, μήκους 5,3 χιλιομέτρων με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. 4. Ολοκληρώθηκε η μελέτη κατασ- κευής κυκλικού κόμβου προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και υπεγράφη η σύμβαση για να ξεκινήσει. 5. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και λειτούργησε ο νέος Παιδικός Σταθμός. 6. Πραγματοποιήθηκε ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 7. Δημιουργήθηκαν εργαστήρια για τις ανάγκες του Μου- σικού Σχολείου και έγινε προμήθεια και εγκατάσταση τριών νέων λυόμενων αιθουσών για τις ανάγκες του. 8. Τοποθετούνται ελαστικοσυνθετικοί τάπητες στα γήπεδα μπάσκετ του δημοτικού σχολείου, του γυμνα- σίου και του Μουσικού Σχολείου. 9. Κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο με ηλεκτροφωτισμό μπροστά από το Μουσικό Σχολείο. 10. Τοποθετήθηκε ράμπα για την εξυπηρέτηση παιδιών με κινητικά προβλήματα στο δημοτικό σχολείο. 11. Πραγματοποιήθηκαν επιπλέον εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο δημοτικό σχολείο, στο νηπιαγωγείο, στο γυμνάσιο και στο Μουσικό Σχολείο. 12. Κατασκευάστηκε παιδική χαρά βάσει των προδιαγραφών ασφαλείας. 13. Βελτίωση εγκαταστάσεων γηπέδου ποδοσφαίρου. 14. Ο Δήμος συνέδραμε στην ολοκλήρωση του Ιερού Ναού Κοσμά Αιτωλού στο Κοιμητήριο, ενώ εργασίες πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου. 15. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης στο Κοιμητήριο. 16. Υπεγράφη η σύμβαση για την τοποθέτηση ταχυδρομικών θυρίδων. 17. Οδηγείται προς υλοποίηση ο εγκιβωτισμός του αρδευτικού αύλακα και η κατασκευή πεζοδρομίου προς το πρώην Δημαρχείο. 18. Έγιναν διάφορα σημαντικά τεχνικά έργα, χαλικοστρώσεις και κοπή βλάστησης αγροτικών δρόμων, καθαρισμός αυλάκων, ηλεκτροφωτισμός, συντηρήσεις κα.

Σε Κιρκιζάτες και Πλησιούς
1. Πραγματοποιήθηκαν έργα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και αγροτικές καλλιέργειες, μήκους 6 χιλιομέτρων. 2. Έγιναν εργασίες διαμόρφωσης και βελτίωσης του υδατόπυργου, ο οποίος φιλοξενεί πλέον τα γραφεία του αγροτικού ιατρείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής και της τοπικής κοινότητας. 3. Έγινε βελτίωση του μνημείου στην πλατεία. 4. Αντικατάσταση φωτιστικών με φωτιστικά LED στους κοινόχρηστους χώρους. 5. Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων δημοτικού σχολείου Κιρκιζατών. 6. Έγινε αντικατάσταση της στέγης και βελτίωση των εγκαταστάσεων του πρώην δημοτικού σχολείου Πλησιών. 7. Κατασκευάστηκαν παιδικές χαρές βάσει των προδιαγραφών ασφαλείας σε Κιρκιζάτες και Πλησιούς. 8. Κατασκευή γεώτρησης και βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου στους Πλησιούς. 9. Υπεγράφη η σύμβαση για την τοποθέτηση ταχυδρομικών θυρίδων. 10. Έγιναν διάφο- ρα σημαντικά τεχνικά έργα, χαλικοστρώσεις και κοπή βλάστησης αγροτικών δρόμων, καθαρισμός αυλάκων, ηλεκτροφω- τισμός, συντηρήσεις κα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ