Δύο ακόμη κλιματιζόμενοι χώροι ανοίγουν από σήμερα Τρίτη (18/7) τις πόρτες τους για την αντιμετώπιση του καύσωνα.
Ένα πλέγμα δράσεων για την προστασία των δημοτών από τον καύσωνα ο οποίος προβλέπεται να έχει μεγάλη διάρκεια θέτει σε αφορμή ο Δήμος Αρταίων, με ακόμη δυο κλιματιζόμενους χώρους εκτός του δημαρχείου που είναι ήδη σε λειτουργία, ενώ ειδική μέριμνα υπάρχει για τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα ζώα.
Οι κλιματιζόμενοι χώροι, που λειτουργούν είναι οι εξής:
• 10:00- 08:00 -Δημαρχείο Άρτας
• 11:00- 15:00- Δημοτικά καταστήματα επί της οδού Σκουφά, μπροστά από τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου
• 11:00-15:00 -Γραφείο Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Συλλόγου Θαλασσαιμίας.
Επιπλέον σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Αρταίων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και ευνοούν στην εκδήλωση πυρκαγιών. Η πρόσβαση στο Λόφο Περάνθης δεν επιτρέπεται καθόλη την διάρκεια της ημέρας και για όσο διάστημα διαρκούν οι αυξημένες συνθήκες επιφυλακής για πρόληψη πυρκαγιάς, εξαιρούνται φυσικά τα οχήματα πολιτικής προστασίας και τα ασθενοφόρα, ενώ έκτακτα μέτρα με συνεχείς περιπολίες και υδροφόρα οχήματα εκτελούνται σε περιοχές με αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας.
Επίσης οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Καθαριότητας, του Ηλεκτρολογικού, του Πρασίνου και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Βοήθειας στο Σπίτι, βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή.
Με αφορμή τις ήδη υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή μας, αλλά και τις προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας, ο Δήμος Αρταίων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν στην ιστοσελίδα διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ