Με μία ξεχωριστή εκδήλωση, ελαφρώς φορτισμένη συγκινησιακά λόγω του σκοπού του έργου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η τελετή των εγκαινίων του ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία) ΑμεΑ «Η Παιδόπολη».
Τα εγκαίνια τέλεσε ο μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον Δήμο και προσωπικά τον δήμαρχο Ζηρού Νικόλαο Καλαντζή για την ίδρυση και λειτουργία του, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο έργο της δομής. Ταυτόχρο- να επισήμανε ότι τα ΑμεΑ και οι γονείς τους θα έχουν έναν χώρο φιλικό και δημιουργικό, ενώ χαρακτήρισε τη λειτουργία της «ευαγγελική αρετή».
Μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Ζηρού, δήλωσε ότι αισθάνεται «χαρά και υπερηφάνεια που ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο ολοκληρώθηκε για να δώσει κίνητρα, δυνατότητες και ίσες ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρία ώστε να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.
Σήμερα μπορούμε να χαιρόμαστε γιατί καταφέραμε και ικανοποιήσαμε ένα αίτημα και τις προσδοκίες δεκάδων συμπολιτών μας». Ο ίδιος ευχαρίστησε τον αντι- περιφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου για την συνδρομή του αλλά και την παραχώρηση οχήματος τύπου ΒΑΝ, το οποίο θα μεταφέρει τους ωφελούμενους, μέχρι ο Δήμος να παραλάβει το δικό του ηλεκτρικό 9θέσιο ΒΑΝ, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΕΕΤΑΑ για την χρηματοδότηση του έργου και κάλεσε όλους να στηρίξουν την δομή με κάθε δυνατό τρόπο.
Ο Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι «θα είμαι αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια» ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΖΗ Θεόδωρος Πανούσης τόνισε ότι «σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας. Ήταν ένα έργο που αποτελούσε προτεραιότητά μας. Έχουν ήδη προκηρυχτεί οι θέσεις και σύντομα θα καταφέρουμε να το λειτουργήσουμε και να εξυπηρετήσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς καθημε- ρινά δέχομαι τηλεφωνήματα για εγγραφές από γονείς και άτομα που βρίσκονται εκτός Δήμου».
Τον κ. Νικόλαο Αναστασέλο για τη διαμόρφωση των χώρων σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ΦΕΚ.
Το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ «Η Παιδόπολη» απευθύνεται σε παιδιά, νέους και ενήλικες με αναπηρία. Σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόλησή τους μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκη- σης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης, η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό – συγγενικό περιβάλλον τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ