«Μεγάλη είναι η ανταπόκριση που γνωρίζουν οι έως τώρα δράσεις του προγράμματος “αλιΑμβρα”, το οποίο προβάλλει τα αλιεύματα του Αμβρακικού Κόλπου στο ευρύ κοινό και συνάμα ενημερώνει για τη σπανιότητα του υγροβιότοπου της περιοχής και ευαισθητοποιεί για την προστασία του» τονίζει σε ανακοίνωση Τύπου το Επιμελητήριο Άρτας.
Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται: «Το πρόγραμμα που αφορά στην “Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας” το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει φορέα υλοποίησης το Επιμελητήριο.
Από αρχές Απριλίου έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οι ακόλουθες δράσεις: Εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα, τους στόχους του, τον τρό- πο δράσης κλπ. Δυο διαδοχικές ημερίδες για μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Άρτας που παρακολούθησαν πάνω από 400 μαθητές με παράλληλες προτάσεις γεύσεων με προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας που παρασκευάζονταν επιτόπου στο ισόγειο του Επιμελητηριακού Μεγάρου για να γνωρίσουν οι μαθητές τον παραγόμενο πλούτο του Αμβρακικού.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε, με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία, η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που διεξήχθη στο campus της Πανεπιστημιούπολης Άρτας. Αδιαχώρητο εν τω, μεταξύ, δημιουργήθηκε στο Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου Άρτας όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις εν συνόλω έξι Εκθέσεις Γευσιγνωσίας που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Εκεί μετουσιώθηκε κυριολεκτικά σε πράξη το βασικό μήνυμα του έργου “αλιΑμβρα”, ήτοι “Από τον Αμβρακικό στο πιάτο σας”, καθώς παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες συνταγές με τσιπούρες, κουτσομούρες, σαρδέλες, χέλια κα, παρασκευάστηκαν και διατέθηκαν στους συμμετέχοντες μαζί με πληροφοριακό υλικό για την υψηλή διατροφική τους αξία. Ταυτόχρονα έγιναν ανακοινώσεις και διανεμήθηκαν Δελτία Τύπου στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής για κάθε δράση.
Έως σήμερα η διάχυση της πληροφορίας και η προβολή μέσω του έργου έχει βρει αποδέκτες χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι εκτός από δέκτες αποτελούν τρόπον τινά και πομπούς για την ακόμα μεγαλύτερη προβολή των τοπικών προϊόντων αλιείας. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά που στο επίκεντρο ενός τόσο σημαντικού έργου που συνδυάζει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την επιχειρηματική δράση, τον πο- λιτισμό και την φυσική διατροφή με την τουριστική προβολή και την υγεία, βρίσκεται ο τομέας της αλιείας του νομού. Και αυτός είναι ίσως ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο κάθε δράση συναντά την αποδοχή και πλαισιώνεται από μεγάλη συμμετοχή. Το έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα με σκοπό να εκπληρώσει στο ακέραιο όλους τους στόχους που έχει θέσει προκειμένου να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα του Αμβρακικού, την επιχειρηματική δραστηριότητα και την τοπική οικονομία».
Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ