«Έφτασε η στιγμή της δημοπράτησης για το μεγάλο έργο της ανάπλασης και ανάδειξης του κέντρου της πόλης μας, με καταληκτική ημερομηνία των προσφορών να ορίζεται η Πέμπτη 3 Αυγούστου» αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ο Δήμος Αρταίων.
«Πρόκειται – προσθέτει – για μια πλήρη αστική παρέμβαση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με προϋπολογισμό 9,4 εκατ. ευρώ και με χρηματοδότηση που υχε η Δημοτική Αρχή από το Ταμείο Ανάκαμψης. Με την έναρξη της εργολαβίας θα γίνουν μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο του κέντρου.
Οι αλλαγές αφορούν: 1. Αντικατάσταση των πεζοδρομημένων οδών με πλακόστρωση στο εμπορικό κέντρο. Η νέα πλακόστρωση δεν θα αφορά μόνο την οδό Σκουφά αλλά όλο το υπόλοιπο πεζοδρομημένο κέντρο. 2. Κατασκευή σιντριβανιών σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να είναι έντονο το υγρό στοιχείο και να “υπενθυμίζει” την γειτνίαση της πόλης με τον Άραχθο ποταμό. 3. Νέες φυτεύσεις πρασίνου και κάδοι απορριμμάτων για να ενισχυθεί η καθαριότητα και η περιβαλλοντική εικόνα της πόλης. 4. Παγκάκια, έργα τέχνης και αστικός εξοπλισμός, για να αναβαθμιστεί η αισθητική του κέντρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί τμηματικά χωρίς να διαταράσσεται η εμπορική κίνηση και η δραστηριότητα των καταστημάτων αλλά και των πεζών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ